'CHP'ye en büyük tuzağı Öcalan kurdu'

Taraf yazarı Emre Uslu, yeni kurulan HDP ile ilgili ilginç bir analize imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2013 14:57 GÜNCELLEME 31.10.2013 18:05 GÜNCEL
'CHP'ye en büyük tuzağı Öcalan kurdu'

Geçtiğimiz günlerde ilk kongresini yapan ve BDP'den ayrılan isimlerden Sabahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü'nün eş başkan seçildikleri HDP ile ilgili ilginç bir analiz yapıldı. Buna göre HDP Aleviler'e yoğunlaşacak ve CHP'ye akan Alevi oylarının HDP'ye kayma ihtimali var.

HDP ALEVİLER İÇİN Mİ KURULDU
Analizin sahibi Taraf yazarı Emre Uslu. Uslu, PKK'nın üst yönetiminde birçok Alevi bulunmasına rağmen, Aleviler'den bir türlü istediği desteği bulamayan Öcalan'ın HDP'yi bu açıdan kullanacağını öne sürdü. Uslu'nun analizine göre kısaca HDP Öcalan'ın Alevi partisi olacak.

İşte o analizde dikkat çeken bölümler;

APO'NUN ALEVİ PARTİSİ OLACAK
"Öcalan Türk toplumuna ulaşmak için hep Alevileri bir köprü olarak gördü. Alevilerin maniple edilerek yanına çekilmesi ile devleti zor durumda bırakacağını hesapladı. Bunun için sonsuz çaba sarf etti. Kurumlar kurdu, kitaplar yazdı, konferanslar organize etti. Ancak PKK Alevilerden beklediği desteği hiçbir zaman bulamadı.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinin çoğu Alevi olmasına rağmen Aleviler Öcalan'ın umduğu oranda PKK'ya destek vermedi. Özellikle Türkmen Aleviler PKK'ya hiç destek vermedi. Bu gerçeği bilen Öcalan şimdi o Alevilere HDP üzerinden ulaşmak istiyor. Alevilerin sosyalist partilere olan sempatisini de kullanarak özellikle Türkmen Alevilere ulaşmak istiyor. İşte HDP bu düşüncenin ürünü."