Bu hepimizin ayıbı! 14 bin çocuğa kucak açamadık

Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin çocuk kendilerine yuvasını açacak, sahip çıkacak bir Koruyucu Aile bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2013 17:06 GÜNCELLEME 28.11.2013 17:42 GÜNCEL
Bu hepimizin ayıbı! 14 bin çocuğa kucak açamadık

Türkiye'de devlet koruması altında yaşayan 14 bin civarında çocuk bulunuyor. Bu çocukların kimisinin ailesi parçalanmış, kimisinin bugün parçalanmış bir ailesi bile kalmamış.

Devlet, bakımı altındaki bu çocukların tüm ihtiyaçları belki de bir çok ailenin standardını aşacak şekilde karşılanıyor. Karşılıyor karşılamasına da maddi olanaklar bu çocukların hayata atıldıklarında, kendi ayakları üzerinde duran, çevresine faydalı, kendiyle ve hayatla barışık, mutlu bireyler olmasına yetmiyor. Çünkü anne, baba şefkatinden ve sıcak bir aile ortamından yoksun büyüyen bu çocukların asıl ihtiyaçları kendilerine kucak açacak, iyi günde kötü günde yanlarında olacak bir aile.

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuklarında, sıcak bir aile ortamında büyüyebilmesi için son yıllarda Koruyucu Aile Uygulaması'nı tanıtan farklı projeleri hayata geçiriyor. Bunların sonuncusu ise, uygulamanı tüm yönlerinin etraflıca anlatıldığı Koruyucu Meleğim belgeseli.

Koruyucu ailelerden, uzaman psikologlara, çocukların kaldıkları sevgi evi ve yurtlarda çalışan personele, uygulamanın dini boyutuna açıklık getiren Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisine kadar konuyla ilgili herkesin bir arada olduğu bu belgesel, bir anlamda 76 milyonluk Türkiye'nin ayıbını da yüzüne vuruyor.

Bir koruyucu aile yanında yetişmezse, büyük olasılıkla suçlu, bağımlı veya düşkün olarak hayata devam edecek 14 bin çocuğun hikayesini ve onları hayata bağlamanın yegane yolunu anlatıyor.

KAYNAK : Haber7