ABD elçisinden itiraf gibi şok sözler!

Bir taşla üç kuş vurmayı hedefleyen çözüm ayarlı operasyonun gerçek nedeni yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2013 08:30 GÜNCELLEME 21.12.2013 11:51 GÜNCEL
ABD elçisinden itiraf gibi şok sözler!

Bir grup AB büyükelçisiyle 17 Aralık'ta büyükelçilikte yemekte buluşan ABD elçisi Ricciardone'un "Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" dediği iddia edildi.

Star Gazetesi'ni haberine göre; İsrail ve ABD'nin etkili olduğu seçim ayarlı operasyonda Amerikan parmağını bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone itiraf etti. Ricciardone'un Halkbank'ın yıpratılmasının da hedeflendiği operasyonun bilgisini 17 Aralık'ta Ankara'daki Büyükelçilik binasında bir grup Avrupalı diplomatla buluştuğu yemekte dile getirdiği öğrenildi.

Ricciardone'in "Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" dediği bildirildi. Halkbank'ın özellikle İran petrollerinin dünya pazarlarına ulaştırılmasında oynadığı rol ve Tahran ile Batı ilişkilerinin düzelmesinin ardından bu rolün artmasından endişe duyan İsrail'in ve İsrail politikaları çerçevesinde hareket eden ABD'li neoconların rahatsızlıkları çeşitli raporlarla duyurulmuştu.