AK Parti binasına yürüyen TGB'lilere tepki

Erzurum'da AK Parti İl Başkanlığı önünde İstanbul merkezli operasyona ilişkin açıklama yapmak isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grupla vatandaşlar arasında yaşanan arbedeye polis müdahale etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2013 07:49 GÜNCELLEME 29.12.2013 07:49 GÜNCEL
AK Parti binasına yürüyen TGB'lilere tepki

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan TGB üyesi bir grup, ellerinde Türk bayrağı, döviz ve ayakkabı kutularıyla Semih Kobal Caddesi'nden AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü.

AK Parti İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi alan polis, grubun burada basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine yolun karşısında pankart açıp açıklama yapmak isteyen gruba, bazı vatandaşlar tepki göstererek grubun pankartını indirmek istedi.

TGB'lilerle vatandaşlar arasında çıkan kısa süreli arbedeye polis müdahale etti. Kaldırımda kalan TGB'lilerin açıklamalarına devam etmek istemesi üzerine çevre binalardaki bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden göstericilerin üzerine çeşitli cisimler attı.

Bunun üzerine polis ekipleri de göstericileri Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürdü. Burada bir süre bekletilen grup, polis araçlarıyla merkezden çıkartıldı. Olay sırasında dizi dönen bir polis memuru da hastaneye kaldırıldı.