Güzel: Cemaat Ankara'da CHP'ye oy istiyor

Eski Devlet Bakanı ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Hasan Celal Güzel, 17 Aralık sonrası yaşananları canlı yayında değerlendirdi. Güzel, cemaat'in Ankara'da CHP için oy istemeye başladığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2014 11:03 GÜNCELLEME 05.02.2014 11:03 GÜNCEL
Güzel: Cemaat Ankara'da CHP'ye oy istiyor

Güzel, 17 Aralık operasyonunun Başbakana yönelik bir komplo olduğunu söyledi.

Güzel "Hocaefendinin 25 Aralık'ta planlanan operasyondan haberdar olduğunu sanmıyorum. O operasyona mani olunmasıydı bugün daha farklı sıkıntılar içinde olurduk" dedi. Güzel, cemaat'in Ankara'da CHP için oy istemeye başladığını ileri sürdü.

Dershaneler konusunda Başbakan'ın haksız olduğunu savunan Güzel, "Sistemi değiştirmeden kaldıramazsınız. Eski milli eğitim bakanı olarak bende kaldırmak istedim. Ama sistemi değiştirmeden kaldıramayacağımızı farkettik. Nabi Bey (Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı) meseleyi anladı ve belirli bir aşamaya bağladı. Şu anda Başbakan da kapatmaktan vazgeçti. Ama siz rövanşist bir politikayla hareket ederseniz intikam duygusuyla hareket ederseniz Başbakan'ın da tepkisini çekersiniz" şeklinde konuştu.

"Bu meselenin dışına çıkmalıdır" sözleriyle Fethullah Gülen'e de seslenen Güzel, Başbakan'ın da sert söylemini yumuşatması gerektiğini dile getirdi.

Güzel bu değerlendirmeleri Duru TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Başka Taraf programında yaptı.