İETT kalite belgelerinin sayısını 9'a çıkardı
İETT, aldığı 7 kalite belgesine 2 yeni kalite belgesi daha ekleyerek kalite belgelerinin sayısını 9'a çıkardı.
ABONE OLÜrettiği hizmetin sistemler dahilinde daha kalıcı bir şekilde yürütülmesinin gerekliliğine inanarak 2010 yılında kalite belgelendirme çalışmalarına başlayan İETT, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Hesaplaması ve Denetimi belgelerini de alarak kalite yolculuğunda iki basamak daha atladı. ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Kılavuzu ve En13816 Toplu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi Standardı belgelerini ise bu yıl içinde almayı hedefliyor.
ISO 50001 kalite belgesini alan İETT'nin gündeminde uzun vadeli enerji stratejileri var
Enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak üzere yürütülen eğitim, etüt, ölçüm, izleme, planlama ve uygulama faaliyetlerini kapsayan ISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminin İETT'de uygulanmasıyla uzun vadeli enerji stratejilerinin yapılması, enerji maliyetlerinde azalma, iş performansında iyileşme, enerji politikasını ve hedeflerini resmileştirme, güvenli enerji tedariği ve teknolojik gelişmeler için itici güç sağlanmış olacak. Ayrıca, enerji yönetim programı çerçevesinde oluşturulan enerji politikası sayesinde başta çevrenin korunması olmak üzere sera gazı emisyonlarının azaltılmasına ve ülkemizin son yıllarda artan enerji duyarlılığı ile çevreci politikalara katkı sağlanması da hedefleniyor. ISO 14064 Sera Gazı Hesaplaması ve Denetimi belgesiyle ise sera gazının hesaplanması, izlenmesi, raporlanması, güvenilirliği, tutarlılığı ve şeffaflığın artırılması sağlanırken İETT açısından sera gazı yönetimi, projelerinin geliştirilmesi ve uygulanması sağlanmış olacak. İETT'nin aldığı belgeler, iklim değişikliği sorununa yönelik birçok kararın alındığı bu dönemde sürece katkı sağlaması açısından da ayrıca önem taşıyor.
İETT, İstanbul'da ulaşımdan kaynaklanan karbon emisyonlarını 4 ila 7 kat azaltmayı hedefliyor
Geçtiğimiz yıl yapılan etüt çalışmaları sonucunda karbon ayak izini ölçen ve verimlilik artırıcı uygulama önceliklerini belirleyerek kendi karnesini hazırlayan İETT'nin aldığı 14064 Sera Gazı Hesaplaması ve Denetimi belgesi ile enerji verimliliği projeleri ivme kazanırken, motorlu araç yakıtından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak için toplu taşımayı teşvik ederek İstanbul'da ulaşımdan kaynaklanan karbon emisyonlarını 4 ila 7 kat azaltmayı hedefliyor. İETT bu hedefi yakalamak adına filosunda bulunan otobüslerin CNG'li, EEV'li, EURO 5-6 standartlarında düşük emisyonlu, çevreci motorlara sahip, insan ve çevre dostu araçlar olmasına dikkat ediyor.
Baraçlı: İETT'nin aldığı 9 kalite belgesi artan sorumluluklarımızın tescili hüviyetindedir
İETT'nin hem bölgesinde hem de dünyada rol model olmasını sağlayacak bir anlayışı hedeflediklerini kaydeden Dr. Baraçlı, "İETT'nin, Türkiye'nin en eski ve köklü markalarından biri olduğunu, bu köklü markanın çalışanlarından biri olmanın kendilerine onur verdiği kadar sorumluluk da yüklediğinin altını çizdi. Attıkları her yeni adımda ve gelişim adına başlattıkları her yenilikte omuzlarındaki sorumlulukların daha da arttığını belirten Baraçlı, "İETT'nin aldığı 9 kalite belgesi de bir anlamda artan sorumluluklarımızın tescili hüviyetindedir. Ekiplerimizin koordinasyonu ve tüm İETT ailesinin ortak çabalarıyla alınan bu kalite belgeleri kurumumuzu geleceğe taşırken, bizlere rehberlik edecek sistemlerin alt yapısını da kalıcı olarak kurmamızda yardımcı oluyor. Tabi bu belgeleri almak sadece bu yönüyle değil, kamu kurumlarında kısa sürede gerçekleştirilebilir olmasını ortaya koymak açısından da kurumumuza önemli bir katkı sağladı. Biliyoruz ki, kaliteli hizmet verebilmek kalıcı sistemler kurmaktan geçiyor. Bu anlayış doğrultusunda bugüne kadar elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bundan sonra da aynı hassasiyet ve sorumluluk içinde hareket edeceğiz." diye konuştu.
İETT'nin kalite çalışmaları çerçevesinde daha önce aldığı belgeler ise şöyle: ISO 90001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, EN 15838 Müşteri İletişim Merkezleri Yönetim Sistemi, ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi.