Türkiye'yi sarsan dinleme sonrası ilk gözaltı

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinden, daha önce yaptığı bir televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Aytaç'ın Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. Mehmet Baransu ve Emre Uslu'nun kaçtığı iddia ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2014 01:06 GÜNCELLEME 29.03.2014 11:49 GÜNCEL
Türkiye'yi sarsan dinleme sonrası ilk gözaltı

Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme skandalıyla ilgili tahmin yürüten Önder Aytaç gözaltına alındı. Öte yandan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı belirtilirken, Baransu'dan tweet geldi. Baransu, tweetinde New York'a gittiğini söylüyor.

EMNİYET DÜĞMEYE BASTI

Emniyet, güvenlik toplantısına yönelik casusluk faaliyetiyle ilgili soruşturma için düğmeye dün gece yarısı bastı.

OPERASYON İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Önder Aytaç, Samanyolu TV'de 26 Mart 2014 tarihinde yayınlanan "Yakın Gelecek" programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını öne sürmüş, "Seçim öncesi Süleyman Şah Türbesi üzerinden algı operasyonu yapılacağı" iddiasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısının internete sızdırılmasından bir gün önce yapılan bu açıklamalar, Aytaç'ın dinlemeden haberi olduğu intibasını uyandırdı.

Casusluk faaliyetinin aydınlatılabilmesi için çalışma başlatan emniyet birimleri, Aytaç'ı Ankara'da gözaltına alındı.

MEHMET BARANSU KAÇTI MI?

Operasyon kapsamında gazeteci Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak Baransu'nun kaçtığı öğrenildi. Baransu Twitter hesabından New York'a uçtuğunu söyledi.

İşte o tweetler;

EMRE USLU KAÇTI İDDİASI

Hakkında yakalama kararı bulunduğu söylenen bir diğer gazeteci Emre Uslu'nun ise şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadığı iddia ediliyor.

Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti.

Sosyal medyada hakkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialarına "Seçimler için geri döneceğim" şeklinde karşılık vermişti.

KAYNAK : AA