İstanbul'da ikinci büyük operasyon!

İstanbul'da bu sabah polislere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon için 14 ilde arama yapılıyor. 33 polis için gözaltı kararı var.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2014 12:43 GÜNCELLEME 05.08.2014 15:21 GÜNCEL
İstanbul'da ikinci büyük operasyon!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere çıkış yaptı. Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları oldu. Ekipler, buradaki adrese 2 araçla geldi.

Bu arada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çevik kuvvet ekiplerinin önlem alındığı belirtildi. Operasyona ilişkin bilgi verilmezken gözaltına alınan bir kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Sağlık kontrolü sonrası gözaltına alınan şahıs kameralara doğru, “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu” dedi. 

OPERASYON 14 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14 ilde başlatılan operasyon kapsamında 33 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 33 kişiden 28'i yakalandı. Diğer 5 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Gözaltı kararı bulunan polislerden 7'sinin İstanbul'da, 5'inin Diyarbakır'da, 4'ünün Van'da, 3'ünün Ankara'da, 3'ünün Hakkari'de 2'sinin Şırnak'ta, 2'sinin Batman'da diğerlerinin de Mardin, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunduğu kaydedildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN RÜTBELERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bu kişilerden 12'sinin komiser, 12'sinin komiser yardımcısı, 2'sinin başpolis, 6'sının polis memuru, 1'inin de emekli polis olduğu belirtildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Gözaltına alınan emniyet görevlileri sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan polislerden 3'ü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Öte yandan diğer illerde gözaltına alınan emniyet görevlilerinin İstanbul'a getirilmeden önce bulundukları illerde sağlık kontrolünden geçirildikleri öğrenildi.

KAYNAK : Ajanslar