18 kişiyi ölüme götüren 'canavar'lığın sebebi

Isparta'daki kazada ölü sayısı 18'e çıkarken Vali Erol, işçileri taşıyanların denetimden kaçmak için nasıl bir yol izlediğini de açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2014 15:49 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:39 GÜNCEL
18 kişiyi ölüme götüren 'canavar'lığın sebebi

Facianın nasıl geldiği ile ilgili açıklama yapan Konya Valisi Muammer Erol, işçilerin Jandarma denetim noktasına kadar üç araçla getirildiğini, denetim noktası geçildikten sonra üç araçtaki işçilerin tek minibüse doldurulduğunu açıkladı.

Isparta'daki Yalvaç Devlet Hastanesi'ne gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Muammer Erol, daha sonra morga indi.

Burada Isparta Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya'dan bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Erol, katliam gibi kazanın oluşunu anlattı.

24 kişilik midibüste şoför dahil 46 kişiyle yolculuk yapıldığını söyleyen Vali Erol, "Burada şunu belirtmek istiyorum. 24 kişilik araç 46 yolcu. Ve 46 yolcu bu 24 kişilik araca maalesef jandarma kontrolü geçildikten sonra diğer araçlardan toparlanan yolcularla bu sayıya ulaşılmış. Bu ibret olsun hepimize. Jandarma kontrolü de olsa arkadan dolaşalım geçelim derken insanlar küçücük hırsları uğruna ne acılar yaşatıyorlar bakın bizlere" diye konuştu. 

FREN PROBLEMİ VAR

Fazla yolcunun yanı sıra araçta fren problemi olduğunu da ifade eden Vali Erol, Konya'da bulunan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti. 

DAYI BAŞI VAKASI

Akşehir Devlet Hastanesi önünde bekleyen yaralı yakınlarından Mesut Yiğit, tarım işçilerini dayı başı aracılığıyla iş bulduğunu belirtti. Yiğit, dayı başı olan kişinin işverenden 50 lira aldığını yol parası ve kendi komisyonunu çıkarttıktan sonra işçilere 30-35 lira ücret ödediğini öne sürdü. Yiğit, ''Dayıbaşı ne kadar fazla adam götürürse o kadar para kazanacağı için midibüse fazla yolcu bindiriyor'' dedi.

40 TL YEVMİYE İÇİN 17 CAN...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen 18 kişinin öldüğü ve 27 kişinin de yaralandığı kazayı yaşayanların günlük 40 TL’ye elma toplamaya giden işçiler olduğu ortaya çıktı.

4 YAKININ KAYBEDEN KAZAZEDE YAKINI KADININ FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Kazanın ardından 14’ü kadın, 16 kişi hayatını kaybederken, 29’uda yaralanmıştı. Kaza sonrası cenazelerini teslim almak için Yalvaç Devlet Hastanesine morguna gelen kazazede yakınlarının morg önünde beklerken dile getirdikleri feryatları yürekleri dağladı.

Kazada 4 yakının kaybeden bir kadının “olmaz olsun şu fakirlik” şeklinde ağıtlar yakması, kazada ölen ve günlük 40 TL yevmiye ile elma toplayan kadınların durumunu gözler önüne serdi.

Kazada hayatını kaybeden acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıtlar yakarak, “bebeleri ortada kaldı” diye feryat ettiler. Morg önünde sinir krizi geçiren kazazede yakınlarına hastanede görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARTMAK İÇİN ANNESİYLE GİTMİŞ 

Kazada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Veli Can Çelik'in ise Endüstri Meslek Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Veli Can Çelik'in okul harçlığını çıkarmak için bugün okula gitmeyip kazada yaralanan annesi Leyla Çelik'in yanında çalışmaya gittiği öne sürüldü.

KAYNAK : DHA, İHA