Böcek iddianamesinde çok önemli Gülen iddiası

Böcek iddianamesinde paralel yapının sadece sivil yargıya degil askeri yargıya da sızdıgını gösteren sürpriz bir detay yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2014 07:15 GÜNCELLEME 20.11.2014 07:15 GÜNCEL
Böcek iddianamesinde çok önemli Gülen iddiası

Aliye Çetinkaya'nın haberi

Fethullah Gülen'in yardımcısıyla irtibatlı olduğu tespit edilen şüpheli Ahmet Türer gözaltına alındığında üzerinden çıkan bir not, iddianameyi hazırlayan Savcı Durak Çetin'in dikkatinden kaçmadı. Türer'in üzerinden çıkan A 4 kağıdındaki notta askeri yargıda Gülen örgütüne yakın hakimlerin zarar görmemesi için bir dosyayla ilgili beraat kararı alınması talimatı yer alıyor. İddianameye de konulan yazıda evrakta sahtecilik olayını azmettirme suçundan askeri Yargıtay'da yargılanan 2 askeri hakimle ilgili ifadeler yer alıyor.

'HÂKİMLERE BERAAT KARARI ÇIKMALI'

Yazıda özetle, emekli hâkimlerle ilgili mahkûmiyet kararı çıkmasının hukuk dışı olacağı, bu karar çıksa bile Anayasa Mahkemesi ya da AİHM'den döneceği, benzer bir durumla ilgili Yargıtay 4. Dairesi'nin beraat kararı verdigi anlatılarak, "Ancak halen hizmet içindeki hâkimler hukuka aykırı bir sekilde mahkumiyet kararı vermeye çalısıyor. Eger askeri mahkemeden karar çıkarsa askeriye içerisindeki hizmete yakın hâkimler zarar görecek" deniliyor. Bu kapsamda "özellikle hâkimlerden Mehmet Çelik'in beraat etmesi için çalısmamız lazım" deniyor. Savcı Durak iddianamede bu notun bir talimat yazısı olduğunu vurguladı.

KAYNAK : Sabah