İstanbul'da bin polisle dev operasyon

İstanbul Esenler Atışalanı köprü altında yunus polislerine yönelik saldırı ihbarı üzerine İstanbul polisi alarma geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2014 14:54 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:58 GÜNCEL
İstanbul'da bin polisle dev operasyon

İstanbul Esenler’de polisin uygulaması sırasında ortalık karıştı. Kendilerine taşlarla saldıran gruba plastik mermi ve gazla müdahale eden emniyet güçleri, 18 kişiyi gözaltına aldı.

GRUP POLİSE TAŞ YAĞDIRDI

Karabayır Mahallesi’nde yaklaşık bin polisin katıldığı uygulamada uyuşturucu ticareti ve hırsızlık suçlarına karıştığı tespit edilen kişilerin evlerine baskın düzenlendi. Mahalleyi ablukaya alan polis, birçok ev ve araçta arama yaptı. Ekipler bir şahsı gözaltına almak isteyince ise gerginlik yaşandı. Grup bunun üzerine polise taş yağdırdı. Polis ekipleri de kalabalığa plastik mermi ve gazla müdahale etti. Müdahale sırasında ise bir kadının yere düştüğü görüldü.

ÇALINTI EŞYALAR ELE GEÇİRİLDİ

Uygulamalar ve aramalarda 18 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Uygulama sırasında yapılan aramalarda, 1 adet kurusıkı silah, 1 adet 200 kg’lık kasa, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet içinde çalıntı malzemeler olan kapalı kasa araç olmak üzere 3 adet araç ele geçirildiği ifade edildi.

Gerginlik polisin bölgede ayrılmasıyla sona erdi.

POLİSE ÇARPAN "ŞÜPHELİ OTOMOBİL" TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Esenler Atışalanı Köprüsü'nün altında uygulama yapan polisten kaçan ve içerisinde biri kadın iki kişinin bulunduğu otomobil polise çarptı.

Sürücü aracı durdurmayarak olay yerinden kaçtı. 34 GC 5186 plakalı şüpheli otomobil Bayrampaşa'da, Mimar Sinan Caddesi üzerinde terk edilmiş bir şekilde bulundu.

Otomobili bulan polis ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekti ve şüpheli aracı inceledi. Polisin incelemesinin ardından otomobil otoparka çekildi.

KAYNAK : DHA