Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2014 10:21 GÜNCELLEME 28.11.2014 10:21 GÜNCEL
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, yaban hayatının yoğun olduğu Çamaşır Deresi ve Keklik Deresi mevkisindeki ormanlık alana 100 kilogram et, kemik, sakatat ile 150 kilogram buğday ve bayat ekmek bırakıldı.

Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aniden bastıran kar yağışı ve soğuk havanın yaban hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kasım ayı olmasına rağmen yaban hayatının bulunduğu ormanlık alanlarda 50 santimetreye yakın kar bulunduğunu, bunun da bu mevsimde yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatını oldukça zorladığını belirten Gök, şunları kaydetti:

"Biz oda olarak doğaya yem bırakmayı geleneksel hale getirdik. Sarıkamış, yaban hayatıyla karıyla ormanlarıyla Türkiye'de tanınan şirin ilçelerimizden biridir. Biz de yaban hayatına her yıl olduğu gibi bu senede yem bırakarak destek olmaya çalışıyoruz. Tabii bu konuda üyelerimiz, esnaflarımızın katkılarıyla ekmek, sakatat ve yem topladıktan sonra ormanlık alanlara bırakıyoruz. Yaban hayatına yem bırakma çalışmalarımız kış boyunca devam edecek."

KAYNAK : AA