Başkentte "Muhafazakar Düşünce Sempozyumu" düzenlenecek

Dört oturumda gerçekleştirilecek sempozyumda, Türkiye'de muhafazakar düşünceyi etkileyen düşünürler ve siyasetçiler yer alacak

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2014 10:56 GÜNCELLEME 28.11.2014 10:56 GÜNCEL
Başkentte "Muhafazakar Düşünce Sempozyumu" düzenlenecek

Başkentte Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından, "Muhafazakar Düşünce Sempozyumu" düzenlenecek.

Cumartesi günü Rixos Otel'de dört oturumda gerçekleştirilecek sempozyumda, Türkiye'de muhafazakar düşünceyi etkileyen düşünürler ve siyasetçiler yer alacak.

Derginin Editörü Serhat Buhari Baytekin'in selamlamasının ardından, katılımları halinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kalın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın açılışta birer konuşma yapacakları belirtildi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçilecek.

"Tarihi ve Siyasi Arka Planıyla Muhafazarlık" başlığını taşıyan ilk oturumun başkanlığını Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yapacak.

Oturumda İstanbul Ticaret Üniversitesinden Prof. Dr. Berat Özipek "Muhafazakar Düşüncenin Entellektüel Kökenleri", Vatikan Eski Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy "Muhafazakarlığın Değerleri, Değerlerin Muhafazası", Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Hüseyin Arslan "Muhafazakar Düşünce ve Reformculuk", Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Cemal Fedayi ise "Bir Siyasi Akım Olarak Muhafazakar Düşünce" başlıklarında sunum yapacak.

Sempozyumun diğer oturumlarında Türkiye'de muhafazakar düşünceyi etkileyen düşünürler anlatılacak.

Bu düşünürler arasında "Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemil Meriç, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Ahmet Cevdet Paşa, Sait Halim Paşa ve Bediüzzaman Said Nursi" yer alıyor.

KAYNAK : AA