Tahliye yazılarını dışarıda yazmışlar

Yargıdaki paralel yapılanmanın, 70 kişinin tahliye gerekçelerini ve reddi hakime ilişkin metinleri dışarıda kaleme aldırdığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2015 09:47 GÜNCELLEME 28.04.2015 09:47 GÜNCEL
Tahliye yazılarını dışarıda yazmışlar

Aralarında Hidayet Karaca, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 75 sanığa ilişkin hükümsüz tahliye yazılarının Çağlayan Adliyesi dışında kaleme alındığı, kararda imzası bulunan hakime flash bellekle ulaştırıldığı, sızıntı olmaması için de evrak kaydı düşülmediği ortaya çıktı.

Türkiye, önceki gece paralel örgütün yargıya sızmış militanlarının gerçekleştirmek istediği yeni bir tür darbe operasyonuna tanıklık etti. Emniyet-medya-yargı üçgeninde kümelenen paralelcilere yönelik soruşturmalarda tutuklanan aralarında Hidayet Karaca, Ramazan Akyürek, Ömer Köse, Serdar Bayraktutan, Ali Fuat Yılmazer ve Kazım Aksoy gibi isimlerin de bulunduğu 70’den fazla sanığa ilişkin tahliye gerekçelerinin Çağlayan Adliyesi dışında hazırlandığı, yetkisiz hakimin flash bellekle adliyedeki bilgisayarına yüklediği tespit edildi.

Örgütü deşifre edecek zimmetli bilgisayarın HSYK müfettişlerine teslim edilmediği kaydedildi. 
   
SIZMA OLMASIN DİYE EVRAK KAYDI YAPILMADI

Aralarında Hidayet Karaca, Ramazan Akyürek, Ömer Köse, Serdar Bayraktutan, Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder, Kazım Aksoy gibi isimlerin de bulunduğu 75 sanığın tahliye edilmesi planında 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer görev aldı.

Akit'ten Murat Alan'ın adli kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Özçelik’in 20 Nisan’da muhabere nöbetçisi olması ile start alan tahliye planı tam bir gizlilik içinde yürütüldü. Tüm aşamaları önceden kurgulanan plan dahilinde 17 Aralık darbe operasyonunda olduğu gibi sızma olmaması için Yazı işleri Müdürlüğüne evrak kaydı yapılmadı. 

TAHLİYE YAZILARI FLASH BELLEKLE ADLİYEYE  SOKULDU

Talepte bulunan sanıkların sayısının fazlalığı, kararın kamuoyuna izah edilemeyeceği korkusuyla hareket eden paralel yapının, tahliye gerekçelerini ve reddi hakimin hukuki izahatına ilişkin metinleri dışarıda kaleme aldırdığı, geçersiz kararda imzası bulunan hakim Özçelik’e flash bellek içinde teslim ettiği iddia edildi. Kararların kes-kopyala yöntemiyle müzekkere şablonuna yapıştırıldığı, boş bırakılan yerlere isim ve teknik verilerin girildiği ifade edildi. Skandal olayı soruşturmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne giden HSYK Başmüfettişlerinin de durumdan haberdar olduğu vurgulanırken, Özçelik’in zimmetli bilgisayarını teslim etmediği kaydedildi.

KAYNAK : Yeni Akit