Adıyaman'da yol vermeme tartışması

AK Parti seçim münibüsünün arkasından ilerleyen otomobilden silahla havaya ateş edildi

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2015 23:05 GÜNCELLEME 23.05.2015 23:05 GÜNCEL
Adıyaman'da yol vermeme tartışması

Adıyaman'da AK Parti seçim minibüsünün arkasından ilerleyen otomobilden silahla havaya ateş edildi.

Alınan bilgiye göre, Fehmi Durmaz idaresindeki 02 HF 845 plakalı AK Parti seçim minibüsü, İmamağa Mahallesi Fırat Caddesi'nde ilerlediği sırada arkadan gelen 07 HHJ 98 plakalı otomobildeki kişi veya kişilerce minibüsün kendilerine yol vermemesi nedeniyle havaya 3 kez ateş edildiği iddia edildi.

Olayda minibüs isabet almazken olay yerinden otomobille kaçan şüpheliler, kısa süre sonra polis ekiplerince yakalandı. Yapılan incelemenin ardından otomobildeki 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Olayın duyulması üzerine İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, yetkililerden bilgi aldı.

Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok yeni olduğunu ve polisin olayı aydınlatmaya çalıştığını söyledi.

İncelemenin ardından olayın nedeninin ortaya çıkacağını ifade eden Bilen, şöyle konuştu:

"Bildiğimiz kadarıyla olayda şu anki ilk izlenim siyasi olmadığı noktasında. Biz de siyasi olmamasını temenni ediyoruz. İnşallah spontane gelişen bir şeydir. Aracımız geçerken 3 el ateş edilmiş. Onun dışında biz de olayı daha anlamaya çalışıyoruz. Şu anda sürücüde, araçta herhangi bir sorun yok. Sadece talihsiz bir gelişme. İnşallah arka planda herhangi bir şey yoktur. Temennimiz bu yönde. Adıyaman'a bu tür şeyler yakışmaz. Bu siyasi süreçte hepimiz selametli bir seçim süreci yaşamak istiyoruz."

Bu arada, otomobildekilerin düğün konvoyunda olduğu ve minibüsün kendilerine yol vermemesi nedeniyle havaya ateş ettiği ileri sürüldü.

KAYNAK : AA