İETT otobüs kiralama yoluna gidiyor

TBMM Genel Kurulu'nda, İETT'nin toplu taşıma amacıyla özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifi kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2006 21:18 GÜNCELLEME 28.02.2006 21:18 GÜNCEL
İETT otobüs kiralama yoluna gidiyor

TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı İETT'nin toplu taşıma amacıyla özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifi kabul edildi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İdareleri Teşkilat ve Tesisatı'nın İstanbul Belediyesi'ne Devrine Dair Kanun'un ilgili maddelerine "işletmek ve işlettirmek" ifadesinin eklenmesini öngören kanun, toplu taşım için İETT'nin, özel otobüsleri uzun süreli kiralamasına imkan sağlıyor. -GÖRÜŞMELER- CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm getirecek kanun teklifleri dururken, tek maddelik bir kanun teklifinin Meclis'e getirilmesinin amacını sordu.

AK Parti yandaşlarından otobüs kiralanmasının önünün açılmak istendiğini iddia eden Sözen, teklifin dilini de eleştirdi. Teklif sahibi AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise getirilen değişiklikle, İETT'nin İstanbul'a yakışır modern otobüsler kiralayabileceğini söyledi. Ilıcalı, yol taşımacılığının kiralama yoluyla yapılmasının daha ucuza mal olacağını savunarak, buradan tasarruf edilen paranın, metro inşaatında kullanılabileceğini ifade etti.