24 Temmuz Basın Bayramı

Muğla Valisi Amir Çiçek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2015 18:16 GÜNCELLEME 24.07.2015 18:55 GÜNCEL
24 Temmuz Basın Bayramı

Muğla Valisi Amir Çiçek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yatağan ilçesindeki Pınarbaşı Dinlenme Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıya Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ile Menteşe ve Yatağan ilçelerinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Çiçek, yaptığı konuşmada, basın özgürlüğünün önemine dikkati çekerek, vatandaşa doğru ve gerçek bilginin aktarılması konusunda basının payının büyük olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 10 aydır Muğla'da görev yaptığını hatırlatan Çiçek, kentin her ilçesinin kendine özgü değerleri ve zenginlikleri olduğunu ifade etti. Çiçek, şöyle konuştu:

"Turizmi sadece deniz, kum ve güneş olarak biliyoruz. Ekoturizm, spor, sağlık, bisiklet turizmi gibi pek çok alanda turizmi çeşitlendirerek 12 aya yayabiliriz. Bu konuda ilimizin potansiyelini kullanmak için gerekli araştırmalar valiliğimizin koordinasyonunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşları işbirliği içinde sürdürülmektedir."

- Gıdada çapraz denetim

Çiçek, Muğla'da bu yıl ilk kez, gıda kontrol görevlilerinin farklı ilçelerde görevlendirilerek çapraz denetimler yapılacağını anlattı.

İlin tanıtımı için de yabancı dillerde broşürler bastırıldığına değinen Çiçek, ayrıca "Muğla İl Turizm Haritası" hazırlandığını, Muğla Yemek Kitabı'nın basımı çalışmalarında da sona yaklaşıldığını vurguladı. Muğla'nın tarihi ve turistlik yerlerinin türkülerle tanıtılacağına değinen Çiçek, "Muğla İçin Söyle adlı bir DVD yaptırılması planlanmaktadır" dedi.

- Teknoparka onay geldi

Çiçek, Muğla'da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için 8 Haziran 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğüne başvurunun yapıldığını ve kurulun Muğla'ya teknopark kurulmasını onayladığını açıkladı.

Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"Bin 484 kilometrelik sahil şeridi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihsel birikimiyle turizmin gözbebeği olan ilimizin daha da gelişmesi, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin artması ve ekonomik kalkınma için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

KAYNAK : AA