DİŞTİ bakım ve onarıma alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ni (DİŞTİ), 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2015 16:09 GÜNCELLEME 06.08.2015 16:10 GÜNCEL
DİŞTİ bakım ve onarıma alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ni (DİŞTİ), 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir, yaptığı açıklamada, yıllardır kullanılmasından dolayı şehirlerarası otogarın hem iç hem dış tarafında bakım ve onarıma ihtiyaç olduğunu, bu nedenle otogarın içinde ve dışında yenileme çalışması yürüttüklerini söyledi.

Son bir yıl içerisinde dış ve iç cephede boyama çalışmaları yaptıklarını belirten Demir, "Çevre düzenlenmesi, zeminin cilalanması, yeşillendirme, çiçeklendirme ile otogara biraz daha ekolojik bir görünüm kazandırma gibi hedeflerimiz oldu. Bunları büyük oranda gerçekleştirdik. Ancak halen devam eden çalışmalarımız var" dedi.

Otogarın işleyişinde, işletmeci firmayla görüşmeler yapılarak değişikliğe gidildiğine dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

"Örneğin değnekçiliğin çok yoğun olduğunu gördük. Bunun önüne geçmek için işletmeci firmalarla yaptığımız görüşmeler neticesinde değnekçiliği en asgari düzeye indirdik. Sıfıra indirene dek çalışmalarımız sürecek. Temizlik ve güvenlik konularında bazı sıkıntılar var. Bu konuda sıkıntıları gidermeye yönelik çalışmalar yapılıyor."

KAYNAK : AA