Manisa'da doğalgaz heyecanı
Manisa Merkez, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde Eylül ayında 30 bin aboneyi verilmesi hedeflenen Doğalgaz çalışmalarının protokolü imzalandı. Aziz Gül'ün haberi
ABONE OLManisa Belediyesi Encümen Salonu’nda protokol, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Turgutlu Belediye Başkanı Sedat Orhan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile AKSA Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü Burhan Özcan arasında gerçekleştirildi. Doğalgaz’ın faydalarının konuşulduğu protokol imza töreni Manisa’nın yerel televizyonu tarafından naklen yayınlandı. Eylül ayında Manisa merkezde 25 mahalle, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde 6’şar mahalledeki aboneler doğalgaz kullanımına başlayacak. Kalan mahallelerde vatandaşın isteğine bağlı olarak en geç 5 yıl içerisinde doğalgaz ile tanışacak.
AK Parti Manisa Milletvekili Hasan Hüseyin Tanrıverdi’nin de katıldığı törende, alt yapı çalışmaları nedeniyle 250 metre kare alanın kazılacağı belirtilirken, çevreye verilecek rahatsızlık gündeme geldi. Milletvekili Tanrıverdi, “Halkımız kazılardan dolayı rahatsız olacak ama bir süre sonra rahata kavuşacak. Zahmet olmadan rahat olmuyor. Bu konuda herkesten hoşgörü istiyoruz.”dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın seçim öncesi Manisalılara verdiği doğalgaz sözünü yerine getirdiğini hatırlatan Tanrıverdi, “Başbakanımız, 2006 yılında Manisa’ya doğalgaz gelecek demişti. Bugün burada Manisa merkez, Turgutlu ve Akhisar ilçelerimizde başlatılan doğalgaz çalışmalarının protokolünü imzalıyoruz. İnşallah Eylül ayında bu üç şehrimizde 30 bin vatandaşımıza doğalgaz verilmesi hedefleniyor.”diye konuştu.
Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ise, çevre konuları tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de önemini koruduğunu dile getirerek, “Bütün canlıların sağlıklı bir çevrede yaşayabilmeleri için hepimize büyük görevler düşüyor.”dedi. Manisa’da çevre kirliliği konularında bir çok önlemlerin alındığını aktaran Kar, havza bazında planlar yapıldığını, arıtma tesislerin sağlıklı bir şekilde işletildiğini katı atık konusunda önlemlerin alındığını söyledi. Kar, hava kirliliğini önlemek içinde doğalgazın Manisa’ya gelemsini sağladıklarını ifade etti.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise, Başbakan’ın sadece Manisa merkeze doğalgaz sözü verdiğini Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın girişimleriyle Turgutlu ve Akhisar ilçelerine kapsadığını açıkladı. Orhan, Meclis Başkanı Arınç’ı bu jestinden dolayı teşekkür etti.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, Doğalgaz konusunda vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini hatırlatarak, Doğalgazın çevre kirliliğini önlemesinin yanında en ekonomik ısınma sistemi olduğunu vurguladı.
AKSA Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü Burhan Özcan’da doğalgazın vatandaşa maliyeti konusunda bilgiler verdi. Her abone’nden bir defaya mahsus 180 dolar para alınacağını bildiren Özcan, ev içi tesisatından 250 YTL ile 3 bin YTL arasında değiştiğini söyledi. Özcan, sadece mutfak ve banyoya döşenecek tesisat için ise sadece 250 YTL’nin yeterli olacağını belirterek, doğalgaz kullanan her abonenin kömür yakan bir kişiye göre yıllık yaklaşık bin YTL daha karlı olacağını bildirdi.
Genel Müdür Özcan, 3 şehrin tamamını 5 yıl içinde doğalgaz vereceklerini belirterek, vatandaşların teveccühüne göre sürenin 2 yıla inebileceğini kaydetti.