Tunceli-Erzincan sınırında garip çatışma

Tunceli-Erzincan sınırında domuz sürüsünden korkup ateş açan arıcı, PKK için pusu kuran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2006 19:25 GÜNCELLEME 20.05.2006 19:25 GÜNCEL
Tunceli-Erzincan sınırında garip çatışma

Tunceli-Erzincan sınırı Kızılca köyü yakınlarında önceki gece pusu kuran güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada hayatını kaybeden Hüseyin Arslan'ın (48), cenazesi Ulalar beldesine getirildi.

Arslan'ın cenazesi burada ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Arslan'ın oğlu Özcan Arslan, babasının 24 yıldır Devlet Demir Yollarında işçi olarak çalıştığını, 15 yıldır da arıcılık yaptığını ve bahar mevsiminde kovanlarını Kızılca köyüne götürdüğünü anlattı.

Özcan Arslan, "O gece orda olanlar tamamen bir yanlışlıktan ibaret. Arı kovanlarının yakınında yaban hayvanı olduğunu zannederek ateş açmışlar. Pusu kuran güvenlik güçleri de ateşe karşılık vermiş" diye konuştu. Çatışmada yaralanan ve Erzincan Devlet Hastanesinde tedavisi süren Mehmet Koçak (24) ise akşam saatlerinde bir arkadaşı ile birlikte köyün yakınlarında bulunan arı kovanlarının yanına gittikleri belirterek, "Çalılar arasında garip bir ses duyduk. Bunun üzerine yakında arı kovanları bulunan Hüseyin Arslan'a haber verdik.


El fenerini çalılıklara tutarak av tüfeğiyle ateş ettik. Bunun üzerine karşıdan da bize ateş açıldı" dedi. Çatışmadan yara almadan kurtulan İmam İmalı (20) da olayın meydana geldiği bölgede güvenlik güçlerinin pusu kurduğundan habersiz olduklarını söyledi. Tunceli Valiliğinden dün yapılan açıklamada, Pülümür İlçesi Kızılca Köyü yakınlarından bir grup teröristin, Erzincan kırsalına geçiş yapacağı ihbarının gelmesi üzerine güvenlik güçlerinin bölgede gerekli tedbiri aldığı bildirildi.

Bölgede silahlı 4 kişinin güvenlik güçlerinin yaptığı "dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada Hüseyin Arslan'ın öldüğü, Mehmet Koçak'ın yaralandığı ifade edilmişti. Açıklamada, sağ yakalanan İmam İmanlı ile İsmet İmanlı'nın ilk ifadelerinde, bölgede yabani hayvan olması ve kendilerine saldıracağını sanmaları nedeniyle ilk ateşi açtıklarını beyan ettikleri kaydedilmişti.