Aşiret düğününde havada dövizler uçtu

Batman Esentepe Sosyal tesislerinde yapılan görkemli düğüne katılan Batman milletvekilleri vali ve iş adamları oyun oynarken dolarlar havada uçuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2006 10:12 GÜNCELLEME 05.06.2006 10:12 GÜNCEL
Aşiret düğününde havada dövizler uçtu

Yılmaz Ekinci'nin haberi

Batman da tanınmış aşiret olan Habizbın aşireti lideri
Niyazi Demir'in kardeşi Mehmet Demir, Mardin Munganlar aşiretinden olan Vasfiye Mungan ile hayatın birleştirdi. Batman Esentepe sosyal tesislerinde yapılacak düğün için 1200 davetiye dağıtıldı.


Pazar akşamı yapılan düğüne Batman milletvekilleri Ali Suçin, Ahmet İnal, M.Nezir Nasıroğlu, Afif Demirkıran , Batman valisi Haluk İmga, Emniyet müdürü Arif Öksüz ANAP Eski Milletvekili Ataulah Hamidi ve çok sayıda bürokrat ile iş adamı katıldı.


Yapılan resmi nikahtan bir konuşma yapan vali Haluk İmga Genç çiftlere mutluluklar dilerek nikah cüzdanını ailenin gerçek reisi olan
geline verdi. Yapılan resmi nikah töreninde Gelini Nikah şahitliğini
Milletvekili Nezir Nasıroğlu, Afif Demirkıran ve Emniyet müdür Arif öksüz yaparken damadın şahitliğin ise Milletvekili Ali Suçin, Ahmet İnal ve vali Haluk İmga yaptı.


DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU
Batman Esentepe Sosyal tesislerinde yapılan görkemli düğüne katılan Batman milletvekilleri vali ve iş adamları oyun oynarken dolarlar havada uçuştu.
Dolarları kapmak için adeta birbirleriyle yarışan çocuklar ezilme tehlikesi
geçirdi. Yöresel Kürtçe müzik ve kemençe eşliğinde bol eğlenen davetlilerdüğün sonunda birbirleriyle takı yarışına girdiler


18 KİLO ALTIN TOPLANDI
Batman da yapılan aşiret düğününde altınlar torbalara konuldu. Davetliler
takı yarışında adeta birbirleriyle yarıştılar. Altın setler ve bilezikler
gelin koluna değil torbalara konuldu. Takı töreninden sonra basın
mensuplarının görüntü almasına engel olunurken 18 kilo altının toplandığı
açıklandı. Modern düğünleri aratmayan aşiret düğün gece geç saatlere kadar sürdü
(Haber7)