Memurları taşıyan otomobile hain saldırı

Şırnak'ın Uludere İlçesi’nde içinde 3 memurun bulunduğu otomobil hareket halindeki patlama meydana geldi, 2 memur hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2016 14:55 GÜNCELLEME 09.02.2016 16:38 GÜNCEL
Memurları taşıyan otomobile hain saldırı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK tarafından el yapımı patlayıcı yerleştirilen araç, memurlar içindeyken uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Şırnak’ın Uludere ilçesinde işe giden üç memuru taşıyan otomobile PKK mensuplarınca tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı (EYP), uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada 2 memur olay yerinde hayatını kaybederken, 1 memur ise ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yemişli köyünde oturan Ahmet Arttı (27), Abdulkerim (29) ve Diyar Oslu (33) 73 FG 263 plakalı otomobil ile işe gitmek için yola çıktı. Köy çıkışında seyir halindeki otomobile yerleştirilen EYP, PKK’lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, Ahmet Arttı ve Diyar Oslu olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Abdulkerim Oslu ise Uludere Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ahmet Arttı’nın Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde, Diyar ve Abdulkerim Oslu’nun da Uludere Devlet Hastanesi’nde görev yaptığı, işe gitmek için yola çıktıkları öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAYNAK : DHA