2016 TEOG sonuçları sorgulama - e-Okul giriş
TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıklandı. MEB, TEOG sonuçlarını e-Okul VBS sisteminden açıkladı. TEOG sınav sonuçları haber7.com'da.
ABONE OLYüzbinlerce 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG 2. dönem sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. TEOG sınav sonuçları açıklandı.
Geçen Nisan ayında 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisinin 6 farklı dersten katıldığı TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları hem öğrenciler hem de veliler tarafından merak ediliyordu. TEOG sınav sonucu sadece liseye geçiş yaparken hesaplanacak olan yerleştirme puanına yüzde 70 oranında etki etmeyecek. Zira bu sınavlar okulda yapılan sınavlardan birisi olarak kabul edildiği için ders geçme notu olarak da sayılıyor. Bu bağlamda TEOG sınav sonuçları karneye yansıyacak puan niteliği taşıyor.
TEOG sonuçları az önce açıklandı. Öğrenciler ve veliler TEOG sınav sonuçları sorgulama ekranına e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden erişebilecekler.
TEOG SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
TEOG SONUÇLARI 2016 SORGU EKRANI
TEOG sonuçları 2016 MEB'in Veli Bilgilendirme Sistemi olan e-okul VBS üzerinden açıklandı. Sonuçlar e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenilecek.
e-okul VBS sistemine giriş yapmak için Öğrenci Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası yeterli oluyor. Sisteme giriş yaparak TEOG sonuçları kolaylıkla öğrenilebiliyor.
TEOG sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklandı.
e-OKUL VBS VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.
Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.
TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?
*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.
YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.