'ABD elçisi provokasyon arayışında'

ABD Büyükelçisinin Artvin’deki ziyaretini değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı, ziyaretin ortamı kaşımaya yönelik olduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2016 21:13 GÜNCELLEME 16.09.2016 21:14 GÜNCEL
'ABD elçisi provokasyon arayışında'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ABD Büyükelçisi John Bass,'ın Artvin'deki arayışını provokasyon arayışı olarak değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, A Haber’de canlı yayınlanan Söz Teması adlı programa konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli konuların konuşulduğu programda Yalçın değerlendirmelerde bulundu.

'FARKLI BİR DURUM VARDIR'

ABD Büyükelçisinin Artvin’deki HES ziyaretini değerlendiren Yalçın, ziyaretin ortamı kaşımaya yönelik olduğunu vurguladı. “Bass'in Artvin'deki arayışı provokasyon arayışıdır” diyen Yalçın, “ABD büyükelçisi bir şeylere müdahale ediyorsa, bir cümle kuruyorsa mutlaka altında farklı bir durum vardır. Geçen yıl önce bu FETÖ’nün yayın organlarının kapanması üzerine konuşmuştu. Daha sonra Belediyeler konusunda konuştu. Önceleri Diyarbakır’a ziyaret düzenlemişlerdi ve daha sonra bölge işin içinden çıkılmaz noktaya gelmişti. Şimdi de Artvine’e giderek HES’lerle ilgili ortamı kaşımaya çalışıyorlar. Millet her şeyi görüyor. Artvin üzerinde Bass’ın kirli amacını da herkes anlıyor” diye konuştu.

HEDEF TÜRKİYE AMA HESAPLARI TUTMUYOR

Türkiye’nin 96’dan sonra enerji politikalarında değişikliğe gittiğini ve birçok projenin geliştirildiğini söyleyen Yalçın, “Yerli milli projeler üst üste gelmesiyle bir anda 28 Şubat gündeme getirildi ve içimizdeki bazı ruhu Amerika’ya teslim edilmişler tarafından Türkiye’ye operasyon çekildi. Akkuyu projesi bitirildi, Gezi olayları başladı. Kuzey Irak petrolleri gündeme geldi, peşinden 17-25 Aralık hadisesi patlatıldı. Suriye’de operasyon yapılıyor orada bir terör koridoru oluşturulmak isteniyor nihayetinde Türkiye’nin, Suriye’yle, Ortadoğu’yla bağlantısı kesilerek Türkiye’ye bitirici darbe indirilmek isteniyor. Rahmetli Erbakan, eğer mesele Suriye ise, hedef Türkiye demişti ve gerçekten de hedef Türkiye. Ama hesaplar tutmuyor, çünkü şimdiye kadar yaptıkları her hesapta sonuç aldılar, ama bu kez duvara tosladılar bir türlü olmadı” diye konuştu.