Türkiye yaklaştıkça terör riski artacak!

Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Çetiner Çetin, Haber7’ye önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2016 09:40 GÜNCELLEME 23.09.2016 13:49 GÜNCEL
Türkiye yaklaştıkça terör riski artacak!

Birsen Ateş'in haberi

Dün Suriye'den atılan Katyuşa roketleri Kilis'te pazar yerine düştü, 8 kişi yaralandı.  Olaydan sonra akla ilk gelen soru; “sınırımız, DAEŞ ve PYD’li teröristlerden temizlenmesine rağmen Kilis’e hala neden ve nasıl roket atıldığı oldu” Bölgeyi iyi bilen gazeteci Çetiner Çetin, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab’a yaklaşıldıkça bu saldırıların artabileceğini söyledi.

“ROKETLER AZEZ’İN KUZEYİNDEN ATILIYOR OLABİLİR”

Çetin, “ Öncelikle şuna dikkat etmek gerekir, Kilis’e atılan Katyuşa roketleri uzun menzillidir. Öyle tahmin ediyorum ki 4-5 tane roket atılıyor  ve biri isabet alıyor. Atılan bu Katyuşa roketlerinin menzili 20-25 km’ye kadar çıkabiliyor. Öyle görünüyor ki rastgele atış yapıyorlar. Benim tahminim bu atışlar Azez’in kuzeyinden yapılıyor. Çünkü, bu Kilise atılan roketlerin menzili 20 km’nin üzerinde” dedi.

“TÜRKİYE EL BAB’A YAKLAŞTIKÇA TERÖR RİSKİ ARTACAK”

Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında bilgi veren Çetin, “ El Bab’a 11 km kadar kadar yaklaştık. El Bab’a yaklaştıkça terör riski artacaktır. Çünkü El Bab, terör örgütünün batı kalesidir. Dolayısıyla terör örgütü DAEŞ de kendi refleksini oluşturarak merkezine yaklaştıkça onlarda cepheyi başka yerde açıp dikkatleri dağıtmaya çalışacaklardır. Ama Türkiye El Bab’ı almasa da bu tehdit olacak. Türkiye bir tercih yapmak zorundaydı. Ve bu tehdidin merkezine gitmeyi seçti” dedi.

“BATAKLIK TAMAMEN KURUTULMALI”

Çetin, El Bab alınsa bile sınır kentlerimiz için benzer tehditler devam edecektir. DAEŞ varlığını devam ettirdiği sürece hem Türkiye hem de Avrupa için tehdit olmaya devam edecektir. Bakın Fransa DAEŞ’e karşı koalisyonda yer almaya başladığından beri DAEŞ’in hedefi olmaya devam ediyor. Bu bataklık tamamen kurutulana kadar Türkiye için de tehdit devam edecektir” dedi.

KAYNAK : Haber7