Suriye'deki ateşkes tasarısı BMGK'da kabul edildi

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye ve Rusya'nın aracılık ettiği Suriye ateşkesi hakkındaki karar tasarısını kabul etti.​

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2016 21:15 GÜNCELLEME 31.12.2016 22:27 GÜNCEL
Suriye'deki ateşkes tasarısı BMGK'da kabul edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

RUSYA VE TÜRKİYE KONSEY'E SUNDU

BMGK, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkes mutabakatını kapalı oturumda görüştükten sonra Rusya ve Türkiye tarafından Konsey'e sunulan karar tasarısını oyladı.

KABUL EDİLDİ

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Karar, ayrıca ülke geneline "acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını ve ocak ayının sonlarına doğru rejim ve muhalifler arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da, BM'nin kolaylaştırıcılığında müzakerelerin başlamasını talep ediyor.

Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun garantör sıfatıyla destek verdiği, BMGK tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupların kapsam dışı bırakıldığı ateşkesin uygulama süreci yerel saatle dün 00.00'da (TSİ 01.00) başlamıştı.