Bakan'dan Sürmene iddialarına cevap!

Sürmene'deki yangın södürülürken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yangınla ilgili sosyal medyada provokasyon yapanlara net bir dille cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2017 14:26 GÜNCELLEME 08.01.2017 17:51 GÜNCEL
Bakan'dan Sürmene iddialarına cevap!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve sabaha karşı kontrol altına alınan orman yangını, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyeleri itfaiye ekipleriyle Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri trafından tamamen söndürüldü.

15-20 HEKTARLIK ALAN

Yangının çıkış nedenini belirlemek için adli ve idari işlemler başlatıldı.Trabzon Valisi Yücel Yavuz gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 15-20 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye birimlerinin, orman teşkilâtına bağlı yangın söndürme arazözlerinin, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimlerin olay yerine intikal ettiklerini aktaran Yavuz, "Alan tabiat harikası bir alan, çok güzel bir bölge. Dik bir arazi yapısı olması nedeniyle belki müdahalede zorlanılıyor ama alana tamamen hâkim olduk. Endişe edecek hiçbir durum kalmadı" dedi.

TRABZON VALİSİ: ASPARAGAS HABERLER

Yavuz, sosyal medyada "yangının yerleşim alanlarına intikal ettiği, yerleşim alanlarının yanmaya başladığı gibi gerçekle alâkası olmayan haberlerin yayılmaya başladığını" söyleyerek, "Ama bunun müdahalesini sosyal medya üzerinden yaptık. Bir fotoğraf yayınlanmış, o fotoğraf Düzköy ilçemizin Gürgendağ mahallesinde meydana gelen ve benim de bizzat gittiğim, anında söndürdüğümüz bir yangına ait. Herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı yangına ait bir fotoğraftır. Bunların kesinlikle itibar edilmemesi gereken asparagas haberler olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA PROVOKASYON
Sürmene'deki yangın devam ederken sosyal medyada yanan ağaçların olduğu bölgenin Katarlılara verilmek istendiği iddiası yayıldı.



 



BAKAN EROĞLU'NDAN NET CEVAP

 Orman ve Su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu Twitter'dan Sürmene etiketiyle yaptığı paylaşımlarda, "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.