Esed'den ABD'ye 'Münbiç' mesajı!

ABD askerlerinin Münbiç'e konuşlandırılmasına Beşşar Esed'den tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2017 12:08 GÜNCELLEME 11.03.2017 13:45 GÜNCEL
Esed'den ABD'ye 'Münbiç' mesajı!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşla ilgili Çin televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Esed, savaşın 2017 yılında bitmesini umduğunu söyledi.

CENEVRE BİR ADIM

Cenevre'de muhaliflere yürütülen görüşmelerin herhangi bir sonuç vereceğine inanmadığını söyleyen Esed, "Fakat bu uzun bir yol ve Cenevre görüşmeleri de bu yolda atılan bir adım." ifadelerini kullandı. Esed, Suriye'de çözüm için diyalog kanallarınin genişletilmesinin yanı sıra, 'teröristlerle savaşın' da gerekli olduğunu söyledi. Beşşar Esed, Suriye'nin gelecekteki politik sistemini yine Suriyelilerin belirleyeceğini söylerken, istedikleri sistemle ilgili referandum yapılacağını belirtti.

ABD'YE MESAJ: RIZAMIZ YOK

Beşşar Esed verdiği röportajda yeni ABD yönetimine de mesajlar gönderdi. Esed, Trump'ın göreve geldiğinde söylediği 'DEAŞ'la savaşa öncelik verme' sözleriyle ilgili henüz somut bir adım göremediklerini ancak bunun gerçekleşmesini umduğunu ifade etti.

ABD'nin PYD/PKK öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte düzenlemeyi planladığı Rakka operasyonu için Münbiç'e yerleştirilen ABD birlikleri hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Esed, ABD askerlerinin Münbiç'te konuşlanmasına Şam yönetiminin rızası olmadığını söyledi.

"YIKMAKTA ÇOK İYİLER"

Esed, ABD'nin Suriye'deki varlığı ile ilgili olarak, "DEAŞ'la mi savaşacaklar? Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Suriye Ordusu'nun Rakka'ya çok yakın bir konumda bulunduğunu söyleyen Esed, bir sonraki hedefin Rakka'nın özgürleştirilmesi olduğunu söyledi.