Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü'ye operasyon tepkisi

Sözcü gazetesinin sahibi ve 3 yöneticisine yönelik gözaltı kararıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2017 14:30 GÜNCELLEME 19.05.2017 15:53 GÜNCEL
Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü'ye operasyon tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sabah aldığımız bir haber gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü'ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü'ye yapılmış operasyon Türkiye'ye yapılmış bir operasyondur. Medya üzerindeki bu baskıyı Türkiye kaldıramaz. Bütün yargı mensuplarına çok net açık çağrı yapıyorum; Siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz, sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vazgeçin ve Türkiye'ye adalet dağıtın. Siz Türkiye'ye adalet dağıtamazsanız devleti çökertirsiniz. " dedi.

FETÖ, ZİL TAKIP OYNUYORDUR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sözcü Gazetesi'ne yönelik FETÖ/PYD soruşturmasına tepki gösterdi. Özel, "En son Sözcü'ye 'FETÖ' diyecek kadar çıldırdılar. Bu iş en sonunda FETÖ'nün işine yarar. Şu an Fethullah Gülen Amerika'da zil takıp oynuyordur. 'Bu iş sulandı, Sözcü'yü bile FETÖ yaptılar' diyordur. Fethullah Gülen bugün herhalde dünyanın en mutlu insanıdır" dedi.