Salih Müslim: Türkiye ile anlaşabilirler!

Terör örgütü PYD'nin Eş başkanı Salih Müslim, ABD'nin Türkiye ile Rakka operasyonu sonrasında anlaşabileceğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2017 10:40 GÜNCELLEME 08.08.2017 10:40 GÜNCEL
Salih Müslim: Türkiye ile anlaşabilirler!

Terör örgütü PYD Eş başkanı Salih Müslim, ABD ile aralarında DEAŞ sonrası dönem için herhangi bir anlaşma olmadığını söyledi. Salih Müslim, Rakka operasyonu sonrasında ABD'nin Türkiye ile anlaşabileceğini ileri sürdü.

Alman Haber Ajansı DPA'ya açıklamalarda bulunan Müslim, ABD'nin Rojava'daki varlığı ile ilgili olarak, "Şu an var olan Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar. Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. DEAŞ sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yoktur" dedi.

'KİM KİMİNLE ANLAŞIYOR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL'

Rakka operasyonu sonrasında ABD'nin kendi çıkarları için Türkiye ile anlaşabileceğini iddia eden Müslim, "Ama bunun için de tedbirlerimizi aldık. Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman da kendimizi koruyabiliriz" diye konuştu.

ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirten Müslim, sadece DEAŞ ile mücadelede uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

'KÜRDİSTAN RÜYASI İÇİN ÇALIŞMIYORUZ'

Suriye'de hiçbir zaman bağımsız bir Kürt bölgesi için savaşmadıklarını ifade eden Müslim, şöyle konuştu: "Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz."