Askere büyük sürpriz! Birbirleriyle yarıştılar

Reyhanlı'da zırhlı muharebe aracının konvoyuna rastlayan çocuklar, sırtlarında çanta ellerinde defter kitapla araçların tepesine çıkıp fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2017 16:15 GÜNCELLEME 11.10.2017 16:23 GÜNCEL
Askere büyük sürpriz! Birbirleriyle yarıştılar

Hatay'da sınırın sıfır noktasında eğitim gören ilkokul öğrencileri, okul çıkışı zırhlı muharebe araçlarının önünü kesip askerlere sevgi gösterileri yaptıktan sonra araçların üzerine çıkmak için birbiriyle yarıştı. 

Reyhanlı ilçesindeki mahalle ilkokulunda eğitim gören çocuklar, çıkış zili çaldığında okullarının yakınlarında çok sayıda zırhlı muharebe aracının konvoyuna rastladı.
Tırlardan indirildikten sonra İdlib operasyonu için sınır karakoluna hareket edecek olan araçların önünü kesen çocuklar sırtlarında çanta, ellerinde defter ve kitaplarla askerlerin şaşkın bakışları arasında araçların üzerine çıktı.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Teröre karşı omuz omuza” ve “En büyük asker bizim asker” sloganları atan çocuklar, çevre evlerden aldıkları Türk bayraklarını araçların üzerinde salladı.

İsmini belirtmeyen bir asker, çocukların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Memleket bize emanet” dedi.

Çocuklar daha sonra askerlerin uyarısıyla araçlardan indi ve araçlar yoluna devam etti.

KAYNAK : İHA