Araca 35 kilo patlayıcı yerleştirilmiş

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, 7 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan aracın içine, 35 kilogram patlayıcı yerleştirildiği ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan aracın sahibi tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2007 09:39 GÜNCELLEME 07.06.2007 09:39 GÜNCEL
Araca 35 kilo patlayıcı yerleştirilmiş

Araçtaki kazanda bulunan patlayıcılara, uzaktan kumandalı düzenek yerleştirildiği öğrenildi.

Karakoldaki yemekhaneye girdiğinde öldürülen teröristin üzerinde ise 20 adet el bombası, patlayıcı madde düzeneği ile 1 adet kalaşnikof tüfek ele geçirildi.

PKK'lıların saldırıda kullandıkları aracın sahibi Mehmet Çalışkan'ın sorgusunda, aracı gasp edildikten sonra teröristlerin kendisini bir süre rehin tuttuklarını söylediği öğrenildi.

Ölümle tehdit edildiğini öne süren Çalışkan, 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten askeri savcılar, karakoldaki askerlerin ifadesine de başvurdu. Karakol komutanının, yeterli güvenlik önlemi alıp almadığı araştırıldı.

Bu arada, karakola saldıran teröristlerin, köy içinde kaçarken helikopterden görüldüğü, ancak köylülerin zarar göreceği endişesiyle, pilotların ateş etmediği belirtildi.

Saldırıdaki aracın sahibi tutuklandı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 7 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan aracın sahibi 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Mehmet Çalışkan'ın jandarmadaki sorgusunda aracı gasp edildikten sonra silahlarla kendisini rehin alan üç teröristle bir süre ormanlık alanda yürüdüğünü, silah seslerinin duyulmasının ardından ise serbest bırakıldığını söylediği öğrenildi.

Olayı, köye döndükten sonra öğrendiğini belirten Çalışkan, ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.

Askeri savcılar tarafından da ifadesi alınan Çalışkan, çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklandı.

Savcılar, karakoldaki askerlerin ifadesine de başvurdu. Karakol komutanının yeterli güvenlik önlemi alıp almadığı araştırıldı.

Bu arada Kocatepe, Dağbek ile Çakılkaya köyünde olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Ayrıca karakola saldıran PKK'lı teröristlerin köy içinde kaçarken helikopterden görüldüğü, ancak köylülerin zarar göreceği endişesiyle pilotların ateş etmediği belirtildi.