“DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri sahiplerini buluyor
“DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri” 3 Aralık 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan törenle sahiplerini bulacak.
ABONE OLÂlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumunun yıldönümünü ve herkesi tevhid bayrağı altında toplayan sevgisini idrak etmek gayesiyle her yıl verilmekte olan “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri” 3 Aralık 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan törenle sahiplerini bulacak.
“Hz. Peygamber ve Fütüvvet” başlığı ile düzenlenecek gecede takdim edilecek 14. “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri, Türkiye’den Prof Dr. Fuat Sezgin’e ve yurtdışından Emir Abdülkadir Cezayiri’ye takdim ediliyor.
TÜRKKAD - Türk Kadınları Kültür Derneği ve KERİM Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenmekte olan ve bu yıl 14. si gerçekleştirilecek ödül töreni Harakâni Vakfı başkanı Yavuz Uzgur’un “Hz. Peygamber ve Fütüvvet” başlıklı bir konuşması ile başlayacaktır. Gece, ödüllerin takdim edilmesinin ardından Lâ Edrî Tasavvuf Mûsıkîsi Topluluğu tarafından verilecek olan konserle tamamlanacaktır.
Bilimler tarihi alanında dünyanın sayılı otoritelerinden olan ve hocaların hocası olarak bilinen kendi deyimi ile “Batı medeniyeti, İslam medeniyetinin çocuğudur” sözünün arkasında duran Prof Dr. Fuat Sezgin arşiv niteliğinde sayfalarca katalog, makaleyi bilim dünyasına katmıştır. Özellikle Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi´nde, “Arap-İslâm Bilimler Tarihi Enstitüsü’nde “İslâm Bilim Tarihi Müzesi’ni” kurmasıyla birlikte bilim dünyasına ve neticede Batı bilimine temel teşkil eden İslam biliminin tanınması bakımından ortaya koyduğu müze ve ihtisaslaşmış kütüphane çalışmaları çok kez ödül ve nişan ile taçlandırılmıştır. Prof Dr. Fuat Sezgin’e İslam medeniyetine yaptığı katkıları nedeniyle Dost İslam’a Hizmet ödülleri takdim edilecektir.
Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî (1807-1883), Cezayir’in milli kahramanı ve Emiri, savaş esirlerine uygulanmak üzere insancıl bir yönetmelik oluşturarak kendisine karşı savaşanların dahi saygısını kazanmıştır. Gerçek manada adaletin sağlanması için mücadele vererek; kabalığın, zulmün, haksızlığın ve tahammülsüzlüğün İslamiyet’le âlâkalı olmadığını göstermek suretiyle ülkesinin Fransızlarla savaşı sırasında gerçek bir kahramanlık göstermiştir. Abdülkadir el- Cezairi cesur akıllı ve dindar bir idareci aynı zamanda iyi bir şair, değerli bir fikir adamıydı. Tasavvufî düşüncede Ekberiyye ekolünü benimsemiş olan Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî’nin kaleme aldığı eserleri ve yaşantısıyla batıda ve doğuda bıraktığı iz nedeniyle ödüle layık görülmüştür. Ödülü almak üzere Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî’nin torunu Ömer Said Aintouni gelecekler.
Yapmış oldukları çalışmalar ile İslâm’a hizmet eden Hz. Peygamber dostlarına vefâ göstermek maksadıyla 2005 yılında Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi başkanı Cemâlnur Sargut’un öncülüğünde başlatılan “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri kapsamında bugüne kadar yurtiçinden ve yurtdışından 30 akademisyen, sanatçı ve fikir insanına “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülü verildi.