ABD'nin net yanıt veremediği 4 konu!

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Washington’dan net yanıt verilemeyen dört konuya dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2017 06:32 GÜNCELLEME 01.12.2017 13:34 GÜNCEL
ABD'nin net yanıt veremediği 4 konu!

1-) Suriye’ye gönderilen çok sayıda silah taşıyan TIR görüntülerinin sorulması üzerine Washington, silahların sınırlı bir kısmının YPG’ye verildiğini, önemli bir kısmının ise orada bulunan ABD birliklerinin ihtiyacı için gittiğini söylüyor. ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına ilişkin verdiği rakamın 500 civarında olduğunu hatırlatan Dışişleri yetkilileri, “Bu izahat doğruysa ya çok büyük bir ABD gücü var veya bize verilen bilgi eksik” diyor.

2-) ABD’nin YPG’ye verdiği desteği “geçici işbirliği” olarak tanımladığını belirten yetkililer, ancak bu işbirliğinin ne zaman biteceği konusunda net bir cevap alamadıklarını vurguluyorlar. Yetkililer, sorunun sadece şeffaflık konusu olmadığını, bu silahların Türkiye’ye tehdit olarak döndüğünü belirtiyor. 

3-) ABD, DEAŞ terörünün gerilediği tezini savunurken, bir yandan Suriye’de YPG ile işbirliğine devam etmesi de sorgulanıyor. 

4-) Pentagon’un Türkiye’ye düzenli olarak vermeyi taahhüt ettiği, YPG’ye gönderilen silahlara ilişkin bilgiler detaylı ve net değil. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ABD Başkanı Donald Trump ile bir kez daha telefon görüşmesi yapacağı belirtiliyor. 

KAYNAK : Hürriyet