Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı

Org. İlker Başbuğ'dan terör örgütünün son durumu ile ilgili bilgiler... Toplam terörist sayısı kaç? K. Irak'ta kaç terörist barınıyor? Türkiye'de terörün en yoğun olduğu 2 il hangisi?

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2007 11:03 GÜNCELLEME 03.05.2018 13:44 GÜNCEL
Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt konuşmasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da terör örgütünün son durumu ve ellerindeki son rakamlarla ilgili bilgiler verdi.

 

 

Org. Başbuğ'un açıklamaları şöyleydi:

 

 

Toplam terörist sayısı 5 bin civarında. Kuzey Irak'ta 2 bin 800-3 bin 100 arasında terörist var. Siirt ve Şırnak yöresi teröristlerin en yoğun olduğu bölgelerdir.

Teröristler başları sıkıştıkça ateşkes ilan ediyor.

 

 

Terör Türkiye'nin dikkatini Irak'tan uzaklaştırdı.

Mayınlı saldırıların yüzde 70'i yakalandı. Amerika Birleşik Devletinin Irak'ta el yapımı patlayıcılarla verdiği zayiat 300'ü aşmıştır. El yapımı patlayıcılarla mücadele gerçekten zor. Bölgenin ve kuvvetlerimizin büyüklüğü ve devamlı hareket halinde olmamız bu durumu ortaya çıkarılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • İLİŞKİLİ HABERLER
 
  • 'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'
    Org. Büyükanıt, kısa zamanda siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptıklarını hatırlattı, 'sınır ötesinde ısrarcı olduklarını' yineledi. Büyükanıt, siyasi hedef belirlenmesini istedi.
 
  • Büyükanıt'a göre bildirinin amacı
    Org. Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak'ın internet sitelerinden alınan bilgilerin amaçlı olduğunu savundu. Büyükanıt, 'teröre karşı toplumsal refleks' çağrısına da açıklık getirdi:
 
  • Büyükanıt Isparta'dan mesaj verdi
    Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Isparta Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda terörle mücade konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükanıt'ın açıklamaları şöyleydi: