İstanbul'da kar ne zaman saat kaçta yağacak? Kar ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da seyredecek hava durumuyla ilgili son dakika açıklaması gerçekleştirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahmin raporunagöre gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda, İstanbul’da kar yağışı beklenildiğinin duyurusu yapıldı. Peki, İstanbul’da kar ne zaman yağacak ve ne kadar sürecek?

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2018 17:00 GÜNCELLEME 24.01.2018 17:00 GÜNCEL
İstanbul'da kar ne zaman saat kaçta yağacak? Kar ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan en güncel veriler ışığında hava durumu tahmin raporu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün uzun bir süredir merak ve heyecanla beklenen kar yağışı gerçekleşecek. Vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu açıklamaları sonrasında, ‘’İstanbul’da kar ne zaman saat kaçta yağacak? İstanbul’da kar yağışı ne zamana kadar sürecek?’’ şeklinde sorgulamalarına hız kazandı. Peki, İstanbul’da ha geldi ha gelecek denilen kar yağışı ne zaman meydana gelecek? İstanbul’da gerçekleşecek kar yağışı ne zamana kadar sürecek? İşte, hava durumunu yakından takip vatandaşları yakından ilgilendirecek en son gelişmelere haber7.com’dan erişebilirsiniz.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İstanbul’da bugün akşam saatlerine kadar hava 3 derece civarında seyrederken saat 09:00 ve 15:00 saatleri arasında kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da beklenen kar yağışı Marmara Bölgesi'nin doğusundan gelmeye başlayacak ve soğuk hava dalgasıyla birlikte gerçekleşecek kar yağışı ilerleyen saatlere doğru İstanbul'u etkileyecek.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Kar yağışı ilerleyen günlerde doğu bölgelere doğru kaymaya başlayacak ve yavaş yavaş yurdu terk edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre İstanbul'da bugün hava, karla karışık yağmur ve yer yer hafif karlı olarak görünüyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta'nın doğu kesimleri ile Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Dalaman ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 6 derece arasında azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA UYARISI!

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İŞTE, TÜRKİYE GENELİNDE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU...