Halaçoğlu'nun açıklamasına büyük tepki

'Dadaloğlu Şenlikleri' kapsamında konuşan TTK Başkanı Halaçoğlu'nun 'Kürtler Türkmen asıllı, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşlar ise Ermeni kökenlidir' açıklamasına Pir Sultan Abdal Kultur Derneği'nden sert yanıt geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2007 01:28 GÜNCELLEME 20.08.2007 01:28 GÜNCEL
Halaçoğlu'nun açıklamasına büyük tepki

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yayınladığı mesajla, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na sert yanıt verdi.

"Dadaloğu Şenlikleri kapsamında konuşması ve yorum yapması gereken en son kişi Sayın Halaçoğlu'dur" başlığı ile başlayan basın açıklaması şöyle:

*Irkçı ve bölücü söylemleri, Halaçoğlu derhal istifa etmelidir.

*Bilim adamı kimliği, ırkçı ve bölücü söylemlerden uzak durmayı gerektirir.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof Dr. Yusuf Halaçoğlu bilimsel gerçekleri saptırmaya devam ediyor. Kayseri'de yapılan 'Dadaloğlu Şenlikleri' kapsamında konuşan Halaçoğlu 'Kürtler Türkmen asıllı, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşlar ise Ermeni kökenlidir.' demiş.

Öncelikle Dadaloğlu Şenlikleri kapsamında konuşması ve yorum yapması gereken en son kişi Sayın Halaçoğlu'dur. Çünkü, resmi tarih, Halk Ozanı Dadaloğlu'nu 'Ferman padişahınsa, dağlar bizimdir.' koşmasından ve Osmanlının uyguladığı zulme karşı tutumundan dolayı hala “bir asi” olarak görülür. Sayın Halaçoğlu, 'bir asinin' adının verildiği şenliklerde konuşması resmi tarihle ve konumu ile çeliştiği gibi, resmi ideoloji çizgisinden bakıldığında suç ta oluşmaktadır. Ama bu suç TTK'nın amaçları dikkate alındığında, tarihi 'ehlileştirmek açısından yararlı bir suçtur.' ve resmi tarih yanlılarınca 'mükâfatlandırılır.'

Açıklamanın devamına bu linkten ulaşabilirsiniz


Haber7