Lice'de askere hain pusu: 1 şehit

13 şehidin acısının üstüne bir acı haber daha... Diyarbakır Lice'de güvenlik güçlerinin geçişi sırasında teröristlerce döşenen mayın patladı. 1 er şehit olurken 3 er yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2007 09:12 GÜNCELLEME 08.10.2007 09:12 GÜNCEL
Lice'de askere hain pusu: 1 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kuzeyinde yer alan dağlık kesimde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi sırasında teröristlerce yola daha önce döşenen mayın patladı. Patlamada 1 er şehit olurken 3 er yaralandı.


Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki mayın patlamasında astsubay olarak belirtilen şehidin, er Caner Örengül olduğu bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin kuzeyindeki dağlık kesimde sürdürülen operasyonda, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yola önceden döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan askerin Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı er Caner Örengül olduğu bildirildi.


Yetkililerce yapılan ilk açıklamada, patlama bir astsubayın şehit olduğu bildirilmişti.


Olayda yaralanan 3 kişinin tedavisinin ise Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sürdürüldüğü bildirildi.


ŞIRNAK'TAKİ OPERASYON


Öte yandan, Şırnak Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, dün saat 15.30 sıralarında, Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile bir grup terör örgütü mensubu arasında çatışma çıktığı ve çatışmada 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtilerek, "Bölge halkının huzurunu sağlamaya ve Terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeye yönelik operasyonlara devam edilmektedir" denildi. Bölgede operasyonlar sürdürülüyor.