Ramazan ne zaman başlıyor? Diyanet oruç ayının başlangıç tarihi...
11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Peki 2019 yılı itibariyle Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerini getirmek isteyenler merak ettiği tarih belli oldu. Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılı itibariyle Ramazan ayı Mayıs'a denk geliyor.
ABONE OL2019 Ramazan ayı ne zaman başlayıp ne zaman biteceği belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Oruç ayı Mayıs'a denk geliyor.
Milyonlarca müslüman tarafından namazlarla, dualarla ve oruçla karşılanan on bir ayın sultanı Ramazan ayı 2019 yılı itibariyle 6 Mayıs'da başlayacak. Peki bu yıl oruç ayı olarakta adlandırılan Ramazan ayı ne zaman bitecek? Diyanet'in yapmış olduğu açıklamaya göre 31 Mayıs Kadir Gecesi 03 Haziran Arefe günü yani orucun son günü olarak belirtidi.
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı 1. gün 4 Haziran 2019 Salı günü
Ramazan Bayramı 2. gün 5 Haziran 2019 Çarşamba günü
Ramazan Bayramı 3. gün 6 Haziran 2019 Perşembe günü
ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bu yılki Dini takvime göre üç aylar 08 Mart 2019'da başlayacak. Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.
RAMAZAN AYINDA YAPILACAK İBADETLER
Ramazan ayını hassas bir geçiren Peygamber Efendimiz, sürekli dua eder ve ibadet yapardı. Gündüzleri zorda olanın yardımına koşan, ziyaret edip ihtiyaçlarını gideren Efendimiz, geceleri tamamen ibadete çekilirdi. Sürekli zikir ve istiğfarla meşgul olan Efendimiz, dilinden de duayı düşürmezdi. Özellikle Ramazan ayının son 10 gününde ibadetlerini yoğunlaştırır, herkesi de sık sık ibadete davet ederdi.
Bu ayda Peygamber Efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:
1- Oruç tutmak
2- Geceleri Peygamber Efendimiz’in (SAV) sünneti olan teravih namazını kılmak
3- Kur’an okumak
4- Namazları cemaatle kılmak
5- Sahur yapmak
6- İftar ettirmek
7- Kadir Gecesini aramak
8- Sabretmek
9- İhsan ve ikramda bulunmak
10- Tövbe etmek
11- Cenneti istemek
12- Çokça Kelime-i Tevhid söylemek
13- Ramazan umresi yapmak
14- Açları doyurmak