Lice belediyesi işçileri 1 Mayıs'a parasız girdi!

Kayyum döneminde her ayın ilk günü hem maaşlarını hem de fazla mesai ücretlerini alan Lice Belediyesi işçileri 1 Mayıs'ta hesaplarının boş olduğunu gördü. HDP'li belediyenin seçimlerden sonraki ilk icraatı da fazla mesai ücretlerini kaldırmak olmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2019 11:34 GÜNCELLEME 01.05.2019 11:41 GÜNCEL
Lice belediyesi işçileri 1 Mayıs'a parasız girdi!

Kayyum döneminde her ayın birinde maaşları, mesaileriyle beraber hesaba yatan işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı gününde maaşlarını çekmek için bankamatiklere gitti.

Ancak HDP’li Belediye Başkanı Tarık Mercan, 1 Mayıs İşçi Bayramı gününde, maaşlarını yatırılması için hiçbir talimat vermedi.

İşçiler, işçi bayramına maaşsız girdi.

 

 

İLK İCRAATI DA FAZLA MESAİ ÜCRETİNİ KESMEK OLMUŞTU

HDP'li Mercan'ın mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk icraatlardan biri de fazla mesailerle ilgiliydi. Mercan işçilerin fazla mesailerine karşılık yapılan ödemeleri iptal etmişti.

FİTNESS HOCASI TEMİZLİK HİZMETİNE VERİLDİ

HDP’li belediye başkanı Mercan’ın yaptığı ilk işlerden birisi de kayyum döneminde işe başlayan 22 kişinin yerlerini değiştirmek oldu.

Mercan, büro memuru olarak işe alınan personeli, temizlik hizmetlerine görevlendirmeye başladı.

Üç kişi temizlik hizmetlerine kaydırıldı.

Şoför kadrosunda görev yapan Burhan Yiğitel, Destek hizmetlerinde saha şefi olarak çalışan Engin Akkan ve spor salonunda fitness hocası Ferhat Tektaş temizlik hizmetlerine verildi.