Gürüz'den YÖK Başkanına tehdit!

'Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak' diyen YÖK Başkanı Özcan'a sert tepkiler. En sert tepkiyi 'Üniversitelerde tek bir yasak yok' diyen Kemal Gürüz verdi. Gürüz tehditler savurdu!

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2007 10:20 GÜNCELLEME 29.05.2020 18:08 GÜNCEL
Gürüz'den YÖK Başkanına tehdit!

YÖK Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın 'Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak' açıklamasına rektörlerden farklı tepkiler geldi. Ancak en sert tepkiyi YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz verdi: Haddini bilsin, Malezya’ya gitsin.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz: Üniversitelerde tek bir yasak yok. Yasak var diyebiliyorsa erkekçe, mertçe çıksın söylesin. Ama yasaktan anladıkları ‘türban’ ise onu değiştirmeye bunların, Cumhurbaşkanı’nın da gücü yetmez. O haddini bilsin. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanıyor bu ülkede. Kimse kafasına göre iş yapamaz. O çalışmaları yaptığı ülkeye, Malezya’ya gidip bunları söylesin.

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay: İdareciler yasaların üstünde değillerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararları gayet açıktır.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu: Cumhurbaşkanı Gül, kendisine benzeyen birisini göreve atadı. Hangi mevki ve makamda olursa olsun bireysel düşüncelerle ülke idare edilemez.

Hukukçular endişeli: Açıklamalar tehlikeli

Hukuk çevreleri de “yasaklar kalkacak” açıklamasını endişeyle karşıladı. YÖK Başkanı Özcan’ın sözleri tehlikeli olarak nitelendirildi.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk (Adalet eski Bakanı): Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), üniversitelerdeki türban yasağına ilişkin kararları herkes tarafından biliniyor. Yargı kararlarının dışına çıkılarak üniversitelerde türbana izin verilmesine kalkışılırsa, sorumlular hakkında savcıların harekete geçmesi gerekir.

Prof. Dr. Ülkü Azrak (Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi): AKP’nin paralelinde bir kişi olan yeni YÖK Başkanı, hukuk bilmiyor. Hukuktan anlayan bir bilim adamı, türban konusunda yargı kararları varken yasağı kaldıramaz. Böyle bir davranış hem suç oluşturur hem de anayasaya meydan okuma anlamına gelir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • İLİŞKİLİ HABER
 
  • Tehdit eden Gürüz'e 'Sağlam tepki'
    'Üniversitelerde tüm yasakları kaldıracam' diyen YÖK Başkanı Y. Ziya Özcan için, 'Haddini bilsin Malezya'ya gitsin' diyen eski YÖK Başkanı Gürüz'e, Mehmet Sağlam'dan tepki:.