Otobüste uzi ve esrar operasyonu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde, jandarma tarafından durdurulan bir yolcu otobüsünde 57 kilo esrar, bir kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bir tabanca ve bir gerçeğe çevrilmek istendiği ileri sürülen ve suikast silahı olarak bilinan kuru sıkı uzi tabanca ve

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2007 12:05 GÜNCELLEME 17.12.2007 12:05 GÜNCEL
Otobüste uzi ve esrar operasyonu

Muhammet Taşçılar'ın haberi

Valizlerinde silah ve esrarlar bulunan iki yolcu gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Siverek ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrolü çalışmaları kapsamında, dün akşam saat 22.00 sıralarında Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde İstanbul'a gittiği belirtilen 21 EJ 633 plakalı yolcu otobüsü Siverek girişinde durduruldu. Otobüste bulunan yolcuların kimlik kontrollerinin ardından jandarma, bagajda arama yaptı. Yapılan aramada 27 yaşındaki Yahya A. ait olan valizde 50 kilo kubar esrar, bir kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bir tabanca, bir kuru sıkı uzi silah, 4 şarjör ile 107 mermi ele geçirildi. Bagajda bulunan 41 yaşındaki Ahmet Y.isimli yolcuya ait çantada ile 6.5 kilo kubar ve 500 gram toz esrar bulundu. Jandarma, silah ve esrarların sahibi olan Yahya A. ile Ahmet Y. gözaltına alarak sorgulamak üzere Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Daha önce sabıkası bulunmayan zanlıların, ifadelerinde işsiz olduklarını ve çalışmak üzere İstanbul'a gittiklerini söyledikleri öğrenilirken, valizlerinde ele geçirilen silah ve esrarları ise Diyarbakır otogarında karşılaştıkları kişilerin İstanbul'da kendilerine cep telefonu ile ulaşacak kişiye teslim etmek üzere verildiği iddiasında bulundu.


Gözaltında sorgulamaları devam eden zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevkedilecekleri açıklandı.