Erbil'de 25 yıl sonra aynı acı

Erbil'de Türk restoranına düzenlenen saldırıda bir konsolosluk çalışanımız şehit oldu. Pençe Harekatı ile bölgede terör örgütüne ağır darbe vuran Türkiye'nin konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırı, 25 yıl önce yaşanan acı olayı hatırlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2019 16:41 GÜNCELLEME 17.07.2019 16:43 GÜNCEL
Erbil'de 25 yıl sonra aynı acı

Türkiye, Erbil'den gelen saldırı haberiyle sarsıldı. Bölgedeki Türk restoranında yemek yiyen Türk heyetine silahlı saldırı düzenlendi.

 

 

Susturuculu silahlarla ve oldukça profesyonel bir şekilde düzenlenen saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı 1 diplomatımızın şehit düştüğü bilgisini paylaştı.

Yeni Şafak'tan Sertaç Aksan'ın haberine göre, Türk heyet bölgedeki bir ismin cenazesine katıldı. Cenaze dönüşünde Türk restorana geçen heyet restoran içinde bir masaya oturdu.

 

 

Terörist, restoran içerisine sivil kıyafetlerle geldi ve üzerindeki susturucu takılı çifte silahı çıkarıp masadaki isimleri hedef aldı. Olay yerinde bir diplomatımız şehit olurken, masadaki 2 Türk diplomat ağır yaralandı.

 

Erbil'de Türk yetkililere saldırı! Dışişleri şehit sayısını açıkladı

25 YIL SONRA AYNI ACI

Kuzey Irak'ta Pençe 1 ve Pençe 2 harekatını sürdüren Türkiye, öte yandan Erbil'de çok önemli bir ivme kazanmış ve önemli girişimlerde bulunmuştu.

Erbil'de gerçekleşen saldırıda diplomatımızın şehit düşmesi, akıllara bir dönem teröristlerin hedefinde olan Türk diplomatları getirdi.

Bilindiği üzere bir dönem ASALA terör örgütü, Türk diplomatları hedef alan terör eylemlerine imza atmış ve kimi zaman bombalı saldırılarla kimi zaman suikastlerle diplomatlarımızı hedef almıştı.

Türkiye'nin ülke dışında silahlı saldırıda şehit olan son diplomatı 1994 yılında Türkiye Atina Büyükelçiliği Müsteşarıyken bir Yunanlı tarafından öldürülen Ömer Haluk Sipahioğlu idi.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK