Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Kurban Bayramı 11 Ağustos 2019 Pazar günü eda edilecek. Kurban Bayramının yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı vatandaşlar tatil planını şekillendirmek için Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Pek, Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2019 08:56 GÜNCELLEME 05.08.2019 08:56 GÜNCEL
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

İslam aleminin ikinci bayramı olan Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar gününe denk geliyor. Bayramda tatil planı yapan vatandaşların gündeminde ‘’9 gün tatil olacak mı’’ sorusu yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan konu ile alakalı önemli bir açıklama geldi. Bakan Albayrak, “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bayram ikramiyesi ve emekli maaşları ne zaman ödenecek? Tarih belli oldu!

 

 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

- Kurban Bayramı'nın 1. günü: 11 Ağustos 2019 Pazar

 

- Kurban Bayramı'nın 2. günü: 12 Ağustos 2019 Pazartesi

- Kurban Bayramı'nın 3. günü: 13 Ağustos 2019 Salı

- Kurban Bayramı'nın 4. günü: 14 Ağustos 2019 Çarşamba

2019 KURBAN BAYRAMI RESMİ TATİLİ KAÇ GÜN?

Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü eda edilecek. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. Şuan için 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI 

Uzun süredir merak edilen Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama yapan Bakan Albayrak, “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” dedi.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).