Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'la ilgili bir iddiası daha çürüdü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'la ilgili ortaya attığı bir iddia daha çürüdü. Dönemin belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın İBB Meclisinin onayı olmadan protokol imzaladığını söyleyen İmamoğlu'na cevap Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'dan geldi. İBB Meclisinin kararına dair belge paylaşan Göksu, "Kanal karşıtı gerekçeler; bilimsel değil zihinseldir" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2019 19:47 GÜNCELLEME 25.12.2019 19:54 GÜNCEL
Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'la ilgili bir iddiası daha çürüdü!

Kanal İstanbul tartışması son günlerde gündemde. Projeyle ilgili her gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin dönemin başkanı tarafından yetkisiz olarak imzalandığını iddia etmişti. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun iddiasının asılsız olduğunu belirterek belge paylaştı.

İMAMOĞLU'NU YALANLAYAN BELGEYİ PAYLAŞTI

 

 

"İstanbul'a doğruları söylemeye devam ediyoruz" diyen Göksu, "İdare Hukukunun “Yetki ve Usulde Paralellik İlkesi” gereği İBB Başkanın protokol iptal yetkisi yoktur. Bu yetki İBB Meclisindedir. Kanal karşıtı gerekçeler; bilimsel değil zihinseldir. Kanal İstanbul’a karşı olan milletimiz değil, CHP’dir" ifadelerini kullandı.

Tevfik Göksu ayrıca, Kanal İstanbul'la ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinin kararını da paylaştı.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul konulu bir basın toplantısı düzenlemişti. İmamoğlu, bu toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, "İBB'nin meclis kararı olmadan protokolden çekilme kararı" yok sözlerine verdiği yanıtta; dönemin belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın protokolü İBB Meclisinin onayı olmadan imzaladığını iddia etmişti. 

KAYNAK : Haber7