"MEB’den 'Saatli Maarif' sıcaklığında “Eğitim Takvimi"

Millî Eğitim Bakanlığı, aileler ile iş birliği konusunda geçtiğimiz yıl birçok adım attı. Karne günlerinde mektuplar, tatilleri de hayattan öğrenme sürecine dahil etmek için öneriler, her ay ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin evlerine ulaştırılan “Bizden” adlı bülten bunlardan birkaçı. Şimdi, bu çalışmalar yeni bir hamleyle bir adım daha ileri götürülüyor. Takvim, 50.000 Okulumuzdaki tüm öğretmen odalarına, 7.000 Köy okulumuzdaki 164 bin öğrencimize basılı olarak ulaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2020 09:27 GÜNCELLEME 01.01.2020 15:09 GÜNCEL
"MEB’den 'Saatli Maarif' sıcaklığında “Eğitim Takvimi"
"MEB’den 'Saatli Maarif' sıcaklığında “Eğitim Takvimi"

Bakanlık 2020 yılına “Saatli Maarif” sıcaklığında bir takvim ile başlıyor. Okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerimizle ilgili küçük ipuçlarını içeren özgün bir takvim.  Merakı, iş birliğini, paylaşmayı, değerlerin önemini vurgulayan zengin içerikler mevcut Eğitim Takvimi’nde.

 

 

Her yeni güne, “Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli” başlığıyla yapraklarını aralayan “Eğitim Takvimi”; 1 Ocak’tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve tıpkı bir “radyo tiyatrosu” tadında radyolarda, öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacak.

Eğitim Takvimi’nin yapraklarında neler var?

 

 

Takvim yapraklarının ön yüzünde eğitim, kültür, sanat ve çocuğa dair “Günün Sözü”; Türkçede kullanılan ancak anlamı daha az bilinen 365 kelimelik bir seçkinin parçası olan “Günün Kelimesi”; çocukla, eğitimle, aileyle bağlantılı, sevgi, saygı, çalışmak, onurlu olmak, gayret etmek gibi anlamlı değerleri anlatan “Günün Atasözü”; günlük kullanımda sıkça yapılan yanlışlar sebebiyle dilimize yanlış yerleşmiş kelimelerin doğru kullanımına işaret eden, “Günün Doğrusu” bölümleri yer alıyor.  

Yaprakların arka yüzünde ise okul öncesinden, ortaokula kadar çok geniş bir yaş aralığını kapsayacak şekilde tasarlanan pratik, faydalı ve maliyetsiz “Günün Oyunu”, Türk kültürüne ait bilinmesi gereken isim, obje, yer, yemek gibi bilgilerden oluşan “Günün Değeri”; ailelere iletişim, eğitim, hayat görüşü, pratik bilgi gibi bakış açısı oluşturabilecek “Günün Önerisi”;  okul öncesinden liseye kadar ailelerin çocuk ve eğitimle ilgili yaşadığı genel sorunlara yönelik “Günün Çözümü” ve son olarak çocukların merak ettikleri ve en çok sordukları sorulara bilimsel açıklamalar getiren bölüm olan “Günün Nedeni” paylaşılıyor.

Eğitim Takvimi 2020’nin aileler ve çocuklar için yeni ve taze bir başlangıç olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışmayı şu sözlerle özetledi:

“Eğitim ekip işidir, derken bu ekibin en önemli halkalarından biri olarak hep anne babaları işaret ediyoruz. Gittiğimiz illerde meslektaşlarımızın yanı sıra en önemli paydaşlarımız olan velilerimizle de buluşmaya, sohbet etmeye gayret ediyorum. Biliyorum ki amacımız ortak. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini istiyoruz.

İşte bu fikirle doğdu ‘Eğitim Takvimi’. 2020 yılıyla birlikte başlıyoruz. Devamı gelecek. Anne-babalar, çocuklarına nasıl örnek olurlarsa evlatları da arkalarından öyle gelecek. Bu nedenle küçük ama bir bütün halinde anlamlı bilgiler, öneriler sıraladık. En önemlisi de anne babaları ve çocukları birbirlerine daha da yaklaştıran ve keyifli vakit geçirmeyi sağlayacak pratik ve eğlenceli oyunlar tasarladık. Ekip arkadaşlarımızın yoğun mesaisiyle ortaya çıkan bu çalışmanın, merakını sürekli besleyen, değerlerine saygılı ve mutlu bireyler yetiştirmemiz için faydalı olmasını diliyorum.”

Eğitim Takvimi; sosyal medya üzerinden, Facebook ve Instagram: @egitimtakvimi, Twitter’da ise @egitimtakvimi1 hesabından takip edilebiliyor veya ücretsiz cep telefonu uygulamasından takvime kolayca ulaşılabiliyor

Eğitim Takvimi ücretsiz mobil uygulamasını indirmek için:  

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.eba.egitimtakvimi

IOS (iPhone): https://apps.apple.com/app/id1492870777

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR