Suriye'de yürek yakan gelişme! Peş peşe açıklamalar, Türkiye harekete geçti

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de, Barış Pınarı Harekat bölgesine intikal sırasında, askeri aracın devrilmesi sonucunda, 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin yaralandığını duyurdu. Öte yandan, Esad güçlerinin 8 askeri şehit etmesinin ardından TSK, gözlem noktalarını ve Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki birlikleri tank, kirpi, obüs ve ZPT'lerle takviye etti. MSB'den ise iki yeni açıklama daha geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 11:58 GÜNCELLEME 08.02.2020 17:57 GÜNCEL
Suriye'de yürek yakan gelişme! Peş peşe açıklamalar, Türkiye harekete geçti

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan son dakika açıklamasında, "Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde 08 Şubat 2020 tarihinde, intikal esnasında bir aracın devrilmesi sonucu 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Hastaneye sevk edilen yararlılardan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

 

İDLİB'DEKİ HAİN SALDIRI SONRASI ÜLKE TEK YUMRUK

 

Esad rejimine bağlı güçlerin 3 Şubat tarihinde, İdlib'de Türk askerlerine saldırması sonucu 8 şehit vermiştik. Hain saldırı sonrası Türkiye tek yumruk olmuş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplumun her kesiminden tepkiler gelmişti.

ASKERİ SEVKİYATLAR ARTTI

Esad'ın saldırısı sonrası TSK harekete geçti. Öncelikli olarak rejimin kuşattığı gözlem noktaları takviye edilirken, sınıra ve Suriye'nin çeşitli bölgelerine çok sayıda askeri araç sevk edildi. Türkiye, Suriye'deki birlikleri tank, kirpi, obüs ve zırhlı personel taşıyıcılarla (ZPT) güçlendirdi.

SON ZAMANLARIN EN BÜYÜĞÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 300 askeri araçtan oluşan konvoy bu sabah itibariyle İdlib'e giriş yaptı. En az 300 askeri araçtan oluşan konvoy, son zamanların en büyüğü olarak dikkat çekti.

MSB'DEN İKİ YENİ AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada "İdlib'de bulunan gözlem noktalarımız görevine devam etmekte ve sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyabilecek yetenektedir. Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir" ifadeleri kullanılırken, dakikalar sonra yayımlanan ikinci mesajda, "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019'da yapılan mutabakata rağmen Barış Pınarı Bölgesi'nin batı ve doğusundaki bölgelerde terör örgütü PKK/YPG varlığı devam etmekte, bu bölgelerden unsurlarımıza yönelik taciz atışları sürmektedir. Tacizlere gerekli karşılık verilmektedir" denildi.

KAYNAK : Haber7, Ajanslar