Türkiye-İran arasında son dakika telefon görüşmesi! Covid-19'da korkunç rakam

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İran Sağlık Bakanı Nemeki ile telefon görüşmesinde Covid-19'la ilgili tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi kararlaştırıldı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son dakika açıkladığı bilgilere göre; İran'da koronavirüs nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 750'ye yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2020 17:26 GÜNCELLEME 21.02.2020 17:26 GÜNCEL
Türkiye-İran arasında son dakika telefon görüşmesi! Covid-19'da korkunç rakam

Son dakika haberi; Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (Kovid-19) Türkiye sınırına dayandı. Virüs, Türkiye'nin komşusu İran'da da ortaya çıktı. 

 

 

SAĞLIK BAKANI İRANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

 

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Koca görüşmeyle ilgili, "İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı. 

 

İRAN'DA 5 KİŞİ ÖLDÜ

Koca, İran Sağlık Bakanı Nemeki'nin ülkesindeki son durumla ilgili şu bilgileri aktardığını ifade etti; "İran'da bugüne kadar görülen şüpheli vaka sayısının 750 olduğunu, 18 vakada koronavirüs bulunduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylediler." 

LÜBNAN VE İSRAİL'E DE SIÇRADI

Koronavirüs (Kovid-19) dünyada yayılmaya devam ediyor. Virüs son olarak İsrail ve Lübnan'da da tespit edildi