Çavuşoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması! Tarih verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib gerilimi ile ilgili olarak "Heyetlerin görüşmesi bitti, çözüm Erdoğan ve Putin görüşmesi sonrası olabilir. İki liderin görüşmesi 5 ya da 6 Mart'ta olabilir." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2020 16:46 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:49 GÜNCEL
Çavuşoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması! Tarih verdi

ABD ve Taliban'ın barış anlaşması törenine katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib geriliminde gelinen son noktayı değerlendirdi.

 

 

Çavuşoğlu, "Heyetlerin görüşmesi bitti. Çözüm Erdoğan ve Putin görüşmesi sonrası olabilir. İki liderin görüşmesi 5 ya da 6 Mart'ta olabilir." dedi. 

YUNANİSTAN'A MÜLTECİ TEPKİSİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan polisinin Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlere yaptığı sert müdahaleye ilişkin, "Bize uluslararası hukuk dersi verenlere bakın. Kapılarına yığılmış binlerce masum insanın üzerine utanmadan gaz bombaları atıyorlar." ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Twitter'dan düzensiz göçmenlerle ilgili yaptığı paylaşıma cevaben şunları kaydetti:

"Bize uluslararası hukuk dersi verenlere bakın. Kapılarına yığılmış binlerce masum insanın üzerine utanmadan gaz bombaları atıyorlar. Bizim, ülkemizden giden insanları zorla tutmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama Yunanistan'ın kapısına gelenlere insan gibi davranma yükümlülüğü var."