Sözcü gazetesinin Katar manşetine Türk kullanıcılardan 'Esad'lı tepki

Sözcü gazetesinin bugünkü baskısında Katar'ı hedef gösteren haberine sosyal medyadan tepki geldi. Kullanıcılar vefa vurgusu yaparken, gazeteye "Esad" üzerinden yüklendi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2020 12:55 GÜNCELLEME 09.03.2020 10:05 GÜNCEL
Sözcü gazetesinin Katar manşetine Türk kullanıcılardan 'Esad'lı tepki

Sözcü gazetesinin bugünkü manşetinde Katar ile ilgili bir özel haber yayımlandı.

 

"Nedir bu Katar aşkı!" başlığıyla verilen habere göre; Katar ve Türkiye arasında "Şehircilik İş Birliği Anlaşması" imzalandı. Bundan böyle iki ülke kentsel dönüşüm projeleri yapacak.

KATAR'I DAHA ÖNCEDE HEDEF GÖSTERMİŞLERDİ

 

Tank palet fabrikasının Katar ile ortak olarak işletiminde, Kanal İstanbul projesi kapsamında Emirin annesinin bölgeden arazi satın almasında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen uçak meselesinde üzerinden attığı manşetlerle eleştiri almıştı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Sözcü gazetesinin Katar'ı tekrar hedef alması eleştiri konusu oldu. Gazetenin Suriye'de sivilleri katleden Türk askerine saldıran Esad ile sürekli görüşülmesi yönünde algı yapmasını sosyal medyada dillendiren bazı kullanıcılar "Nedir sizdeki Esed aşkı?" Diye soruyor muyuz?" diye tepki gösterdi.

VEFA VURGUSU

Kullanıcılar, Katar ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilere de vurgu yaptı. Ankara ve Doha'nın zor zamanlarda birbirlerine nasıl destek olduklarını da söyleyen Twitter kullanıcıları, "Katar Arap Birliği'nin dışladığı, bizim her zaman yanımızda olan bir dost ülke" ifadelerini kullandı.